Menü:

 • Adatok frissítése

  Az aScAgenda program adatai frissítve
 • Iskolai ünnepély - ballagás

 • Adatok frissítése

  Az aScHelyettesítés program adatai frissítve
 • Elsősegélynyújtás

  Ifjú egészségvédőink idén is nagyon szépen szerepeltek a Vöröskereszt helyi szervezésű versenyének járási fordulóján Komáromban. Úgy az elméleti, mint a gyakorlati fordulóban is helyt álltak, és eredményes megoldóként zárták a versenyt.

  Gratulálunk! :)

  Felkészítő tanár: Mgr. Csepi Andrea

 • Környezetvédelmi verseny

  A gútai Szabadidőközpont szervezésében harmadik alkalommal került megrendezésre az "Ornitológia kvíz" nevű környezetvédelmi verseny.

  Az idén már 4-fordulós versenyen iskolánk csapata: Černá Viktória, Kovács Brigita, Németh Boglárka és Tóth Ákos az 1. helyen végzett, így a verseny vándorkupája ismét iskolánkra került.

  Gratulálunk! :)

  Felkészítő tanár: Mgr. Csepi Andrea

 • Atlétika - kerületi forduló

  Iskolánk járási bajnokai nagyon eredményesen szerepeltek az atlétikai verseny kerületi fordulóján.

  KESZEGH KYRA 800m-es síkfutásban 6.helyezést érte el, GÖNCZÖL DOMINIK ALEX 1000m-es síkfutásban a kerületi második helyet szerezte meg.

  Gratulálunk!!! :)

 • Az iskolai klub életéről

  Egy délután az iskolai klubban nemcsak tanulásról, gyakorlásról szól, hanem a gyermekek önfeledt szórakozásáról, kézműveskedéséről, kikapcsolódásáról. A napközis gyerekek érdeklődési körüknek megfelelően különböző szakkörökön vehetnek részt az iskolában,

  A rajzolás, sportolás, mesehallgatás, a társasjátékok és fejlesztő játékok szerves részét képezik a délutáni foglalkozásoknak. A gyerekek játékos fejlődését segítik az osztályokban kialakított játszósarkak, az iskola játszótere és sportpályája is.

  A gyerekek nagy örömmel fogadják ezeket a közös foglalkozásokat, fokozódik alkotókedvük és sokat tanulhatnak egymástól.

  A napközi otthonba járó gyerekek száma az évek során nem változott. Ez bizalommal tölt el bennünket, és reméljük, hogy a gyerekek itt jól érzik magukat! :)

 • ISKOLANYITOGATÓ

  Iskolanyitogató foglalkozásunk utolsó állomásához érkeztünk. Egy újabb sikeres szombat délelőttöt tudhatunk magunk mögött. Iskolánk III. pavilonja már sokadik ízben telt meg élettel. Az előző alkalmakhoz hasonlóan most is rendkívül nagy érdeklődés jellemezte a foglalkozást. Nem csak a leendő elsősök, de szüleik, nagyszüleik és rokonaik is elkísérték őket.

  Köszönjük a bizalmat, találkozunk szeptemberben! :)

 • IX. Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny - országos döntő, Rozsnyó

  Iskolánk első alkalommal kapcsolódott be a népmesemondó versenybe. Harmadik évfolyamos kislányunk, Salai Réka Bíborka 2. kategóriában versenyzett, bronzsávos besorolásban végzett. Felkészítője Mgr. Jezsó Anikó. Büszkék vagyunk!!! Gratulálunk!

 • Óvd a természetet

  A környezet védelme korunk égető problémája. Nem lehet elég korán elkezdeni a környezettudatos életmódra nevelést. Már a kis gyermek is megérti azt, hogy lehetőség van védeni a környezetünket. Nemcsak jó példát mutathatunk nekik ebben, hanem megtaníthatjuk őket akár a szemét kukákba való helyezésére, akár a szelektív hulladékgyűjtésre vagy éppen az állatok, növények és fák védelmére. Riflik Zsolt, a Gútai madár és természetbarát egyesület elnöke ebben a témában tartott érdekfeszítő interaktív elöadást iskolánk 1.-3. évfolyamos tanulóinak. Köszönjük! :)

  "Az igazi természetvédő az, aki tudja, hogy a világot nem a szüleinktől örököltük, hanem gyermekeinktől kölcsönözzük."John James Audubon(Francia - amerikai ornitológus, természettudós és festő)

 • Iskolanapok Nagymegyeren

  Iskolánk tanulói Nagymegyeren jártak a Bartók Béla Alapiskolában, ahol az iskolanapok rendezvénysorozatain belül megrendezett vetélkedőkön vettek részt.

  A kilencedikes diákoknak megszervezett "Kvíz zo slovenského jazyka a slovenskej literatúry" – szlovák nyelvű csapatversenyen diákjaink nagyon ügyesen szerepeltek. UZOLA KITTY és VARGA BIANKA a 2. helyen végeztek, felkészítőjük, Hájas Irén tanító néni örömére. A lányok ügyesen oldották meg a nyelvtani, helyesírási és szövegértési feladatokat.

  A népdaléneklési vetélkedőn: STEINER LARA (7. B.) bronzsáv, GÖNCZÖL BERNADETT (6. A) ezüstsáv minősítésben részesült. Tanulóink nagy örömmel készültek felkészítőjükkel, Varga Éva nevelő nénivel a vetélkedőre, hiszen a népdalokban ott a történelem, a megíratlan idők emlékezete.

  Hetedikeseink a LET´S GO TO THE UK – angol nyelvű csapatversenyben mérkőztek meg, ahol a középmezőnyben végeztek. A "The Tud-ors" csapat tagjai: RIGÓ ORSOLYA, REICHER KRISTÓF és CZAFRANGÓ RENÉ nagyon jól érezték magukat. A szórakoztató hétfordulós versenyben megmutathatták ismereteiket az Egyesült Királyságról.

  Nagyon szépen köszönjük a meghívást, nagyon kellemes élményekkel és jó hangulatban jöttünk haza. Gratulálunk a versenyzőknek és a szervezőknek! :)

 • Kerületi eredmény - atlétika

  Iskolánk tanulói részt vettek a fiatalabb diákok kerületi atlétika-bajnokságán, melyet "Új olimpikonokat keresünk" címmel rendeztek meg.

  Nagy öröm számunkra, hogy diákjaink ismét sikerrel képviselték iskolánkat és TOVÁBBJUTOTTAK a szlovákiai DÖNTŐBE:

  Keszegh Kyra 60m-es futás 3.hely és 600m-es futás 2.helyRigó Benjámin 60m-es futás 3.hely

  GRATULÁLUNK!!! Büszkék vagyunk rátok! :)

  Felkészítők: PaedDr. Molnár Anikó, Mgr. Máté Zsolt

 • Úszótanfolyam

  Alsó tagozatosaink ezen a héten úszótanfolyamon vesznek részt a komáromi fedett uszodában. Az úszásoktatók segítségével valamennyien fejleszthetik úszástudományukat. A gyerekek nagyon élvezik a lubickolást. A kiegészítő programok (ugripark, kisvonatozás...) is minden lurkó igényét kielégítették.

 • Jókai és kora - országos forduló

  2018. május 22-én került megrendezésre a Jókai és kora elnevezésű irodalmi - műveltségi vetélkedő országos fordulója. A hónapokig tartó felkészülés során a résztvevő csapatok Jókai egyik legolvasottabb regényével, A kőszívű ember fiaival ismerkedtek, valamint részletesen foglalkoztak az író életrajzával és munkásságával.Büszkék vagyunk iskolánk csapatára, hiszen Černá Viktória, Kovács Brigita és Németh Boglárka az első helyezést szerezték meg a tíz fordulóból álló igényes versenyen. Felkészítő pedagógus Mgr. Molnár Szilvia

 • Mátyás emlékév - lovagi torna

  A Mátyás-emlékév kapcsán első alkalommal került megrendezésre iskolánkon "Az igazság útján..." elnevezésű lovagi torna. A 3 fős csapatoknak olyan területeken kellett helytállniuk, mint magyar nyelv es irodalom, történelem, matematika, zene es testnevelés. A 10 fordulón át zajló, elméleti és gyakorlati tudást is igénylő feladatok megoldása során a humorosság, a kreativitás és talpraesettség is szerepet kapott.A díjazottak:3. helyezett: "Matyik", Juhos Ramona felkészítésével az Egyházi Iskolaközpontból,2. helyezett: "Hupikék törpikék", Bese László felkészítésével, a Corvin Mátyás Alapiskolából, 1. helyezett: "Kárpátok farkasai", Samu István felkészítésével, szintén a Corvin Mátyás Alapiskolából.Különdìjban rèszesült a II. Ràkòczi Ferenc Alapiskola egyik csapata, akik mindössze egy ponttal csùsztak le a 3.helyről, viszont kreatìv bemutatkozàsukkal ès kiemelkedően vicces dramatizàciòjukkal minden zsűritag elismerèsèt elnyertèk.Minden versenyzőnek és felkészítőnek gratulálunk az elért eredményekhez!

 • Országos mesemondó verseny

  Az Ipolyi Arnold Országos Népmesemondó Verseny regionális elődöntőjén iskolánkat két tanuló képviselte.

  Okkal lehetünk ismét büszkék, hiszen

  Salai Réka Bíborka aranysávos, Czafrangó René pedig ezüstsávos lett.

  Gratulálunk!!! :)

  Felkészítő tanárok: Mgr. Jezsó Anikó, Mgr. Molnár Angéla

 • Atletika-járási bajnokság

  Iskolánk nagyon szépen szerepelt a járási atlétika-bajnokságon Érsekújvárban, ahonnan több éremmel és diplommal tértünk haza:

  Gönczöl Dominik Alex - 1000m-es futás, járási 1. hely

  Keszegh Kyra - 800m-es futás, járási 1. hely

  Csizmadia Lóránd - 300m-es futás, járási 2. hely

  Melecski Viktória Silvia - 300m-es futás, járási 4. hely.

  Gratulálunk és a kerületi fordulón sok sikert kívánunk az első helyezetteknek! :)

 • ÚSZÁS

  Megtartottuk az úszás szakkör 2018-as évi utolsó foglalkozását.

  Elmondhatjuk, hogy akik látogatták ezt a szakkört, sokat tettek az egészségük megőrzése érdekében, aktív mozgással töltötték szabadidejüket.

  Alsósaink játékos formában megismerkedtek a vízi környezettel, elsajátították az úszás alapjait, megtanultak tájékozódni a vízben. Az úszótanfolyamon tökéletesíthetik, továbbfejleszthetik tudásukat.

  Találkozzunk jövőre is, hiszen az úszás felbecsülhetetlen érték az egészséges életmód kialakításában! 

 • Kerületi sportsiker - Kidobó! 

  A járási fordulón győztes corvinos lányok kivívták a jogot a kerületi fordulón való részvételre.

  A Nyitrai kerület legjobbjaival vették fel a versenyt és a 3. helyezést szerezték meg.

  Méltán lehetünk büszkék rájuk! :)

  Felkészítőjük: PaedDr. Molnár Anikó.

 • Birkózás

  Büszkék vagyunk gyermekeink sportteljesítményére! :)

  Remekeltek tanulóink birkózásban szerdán (I. , II. korcsoport) és pénteken (III., IV. korcsoport) a városi sportcsarnokban.

  Az iskolák közti verseny szervezője és lebonyolítója a városi birkózó egyesület, élén Gőgh Mihály mérnök vezetőedzővel. A megmérettetésen a legkisebbektől kezdve egészen a legnagyobbakig, mindenki igyekezett a legjobb tudását nyújtani a szőnyegen.

  Mgr. Samu István felkészítésével jól sikerült az alapozás. Az egyéni szép sikerek mellett iskolánk tanulói a csapatversenyben három darab 1. és egy 2. helyezést hoztak el! :)

  Gratulálunk minden indulónak, valamint felkészítő tanáruknak, Samu Istvánnak! :)

page:

Újdonságok

Kapcsolat

 • Základná škola M. Korvína s VJM - Corvin Mátyás Alapiskola, Školská 6, Kolárovo
  Školská 6, 946 03 Kolárovo
 • 035/ 7771361, 035/7771801
  mobil: 0911 229 657

Fényképalbum