Menü:

 • Szlovákul másképpen

  Bár az országos tudásfelméréseken tanulóink az országos átlag felett teljesítenek szlovák nyelvből is, mégsem vagyunk elégedettek. A gyerekek többsége nehezebben beszéli az államnyelvet. Pedagógusaink a szlovák nyelv és szlovák irodalom hatékonyabb oktatása érdekében keresik a lehetőségeket, új módszerekkel ismerkednek, a közelmúltban továbbképzésen vettek részt. Szeptembertől új segédtankönyv és munkafüzet alkalmazásával, a bevált és innovatív eszközök, módszerek ötvözésével kezdjük az elsősök tanítását. Bízunk benne, hogy sikeres lesz!

 • Nyári tábor

 • Sikeres pályázat

  Hiszünk abban, hogy örömteli tanítással, változatos foglalkozásokkal jobbá tehetjük magunkat, és többet adhatunk a ránk bízott gyermekeknek. A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. –hez benyújtott „Élmény alapú oktatás és a bábcsoport” c. projektünkkel iskolánk támogatásban részesül. A sikeres pályázatnak köszönhetően szeptembertől játék- és élménypedagógiai módszerekkel indítunk bábcsoportot. Szeretettel várjuk majd érdeklődő diákjainkat!

 • Ponuka práce - Állásajánlat

  - Vychovávateľka- Nevelőnő

  - Upratovačka -Takarítónő

  Vychovávateľka - termín nástupu

  Termín nástupu podľa dohody k novému školskému roku 2018/19

  Predpokladaný termín ukončenia výberového konania

  31. 8. 2018. 

  Požiadavky na uchádzača:

  Vzdelanie podľa zákona č. č. 317/2009 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch v znení neskorších predpisov a vyhlášky č. 437/2009 Z.z.

   

  Upratovačka - termín nástupu

  1.10. 2018

  Predpokladaný termín ukončenia výberového konania

  31.8.2018

  Požiadavky na uchádzača

  Vzdelanie

  základné, výučný list......

  Ďalšie požiadavky

  Prax s upratovaním väčších priestorov výhodou. Vaše životopisy prosíme zaslať mailom alebo osobne na riaditeľstvo školy. Vybraní uchádzači budú pozvaní na osobný pohovor.

  Kontakt:

  Základná škola Mateja Korvína s VJM-Corvin Mátyás Alapiskola, Školská 6, 946 03 Kolárovo

  035/7771361

 • Nyári szünet 2018. június 29-től 2018. szeptember 1-ig

 • Tanévértékelő

  Iskolánk tanulói nem csak a tanórákon bizonyítottak. Sport, és tanulmányi versenyeken vettek részt, különböző megmérettetéseken adtak számot tudásukról.

  Gratulálunk minden eredményhez!!! Elismerés tanulóinknak és tanítóiknak! Büszkék vagyunk rájuk! 

  Kedves Szülők!

  Köszönjük, hogy bíznak bennünk és ránk bízták gyermekeiket! Együtt örvendhettünk sikereiknek, bánkódhattunk kudarcaik miatt és féltőn szerető módon egyengethettük lépteiket.

  Jó pihenést, feltöltődést kívánunk mindenkinek! 

 • Engedjük szárnyalni őket

  "A szárny megnőtt, üresen áll a fészek, Csak álom volt a régi jó világ, És mint a fecske alkonyati szélnek, Ma szárnyat bontott egy sereg diák."Wass Albert

  Iskolánkon 2018. június 25-én  tartottuk a 9. évfolyam diákjainak. barátságos, mégis emelkedett hangulatú ballagását, mely során  végzősienk végleg búcsút intettek az általános iskolás éveknek.  Sok sikert kívánunk tanulmányaik folytatásához!

 • Bergen Hoff, az amerikai vendég

  Egy régi álmom vált valóra, egy igazi amerikait láttunk vendégül az iskolánkban!Tanáraink szervezték meg a beszélgetést, ahol végre élesben próbálhattam ki az angol nyelvtudásomat.Duplán örültem, mert velem tartottak a legjobb barátaim is. Többiek papírra vetették a kérdéseiket, arról puskáztak. Eleinte félénk voltam, majd egyre bátrabban tettem fel a kérdéseimet.Először mindennapi kérdéseket tettem fel, de amikor kezdtem kifogyni az ötletekből egy kicsit furább kérdések pattantak ki a fejemből pl.: ”Milyen nevet adnál egy űrállomásnak?”.Ő megmutatta, milyen egy amerikai ember élete, miközben mi kérdéseket tettünk neki fel. Bergen átutazta egész Európát, szerinte az amerikaiak el vannak szigetelve a világ többi részétől.Mióta itt van, megtanult néhány magyar szót is, pedig szlovákot jött hozzánk tanulni. Tud egytől tízig magyarul számolni, ismeri a hét napjait és néhány alapkifejezést. Ő volt az első külföldi, akit megismertem. Remélem, hogy lesz még ilyen. Élmény volt, remélem neki is, nemcsak nekem. Örülök, hogy tanáraink ilyen dolgot is megszerveztek nekünk.(Péntek Donát, 6.A)

 • Színházlátogatás

  Alsósainkkal a Komáromi Jókai Színházban jártunk. A gyermekek számára készített előadást, Paul Maar: Hoppláda című mesejátékát tekintettük meg.

 • Adatok frissítése

  Az aScAgenda program adatai frissítve
 • Iskolai ünnepély - ballagás

 • Adatok frissítése

  Az aScHelyettesítés program adatai frissítve
 • Elsősegélynyújtás

  Ifjú egészségvédőink idén is nagyon szépen szerepeltek a Vöröskereszt helyi szervezésű versenyének járási fordulóján Komáromban. Úgy az elméleti, mint a gyakorlati fordulóban is helyt álltak, és eredményes megoldóként zárták a versenyt.

  Gratulálunk! :)

  Felkészítő tanár: Mgr. Csepi Andrea

 • Környezetvédelmi verseny

  A gútai Szabadidőközpont szervezésében harmadik alkalommal került megrendezésre az "Ornitológia kvíz" nevű környezetvédelmi verseny.

  Az idén már 4-fordulós versenyen iskolánk csapata: Černá Viktória, Kovács Brigita, Németh Boglárka és Tóth Ákos az 1. helyen végzett, így a verseny vándorkupája ismét iskolánkra került.

  Gratulálunk! :)

  Felkészítő tanár: Mgr. Csepi Andrea

 • Atlétika - kerületi forduló

  Iskolánk járási bajnokai nagyon eredményesen szerepeltek az atlétikai verseny kerületi fordulóján.

  KESZEGH KYRA 800m-es síkfutásban 6.helyezést érte el, GÖNCZÖL DOMINIK ALEX 1000m-es síkfutásban a kerületi második helyet szerezte meg.

  Gratulálunk!!! :)

 • Az iskolai klub életéről

  Egy délután az iskolai klubban nemcsak tanulásról, gyakorlásról szól, hanem a gyermekek önfeledt szórakozásáról, kézműveskedéséről, kikapcsolódásáról. A napközis gyerekek érdeklődési körüknek megfelelően különböző szakkörökön vehetnek részt az iskolában,

  A rajzolás, sportolás, mesehallgatás, a társasjátékok és fejlesztő játékok szerves részét képezik a délutáni foglalkozásoknak. A gyerekek játékos fejlődését segítik az osztályokban kialakított játszósarkak, az iskola játszótere és sportpályája is.

  A gyerekek nagy örömmel fogadják ezeket a közös foglalkozásokat, fokozódik alkotókedvük és sokat tanulhatnak egymástól.

  A napközi otthonba járó gyerekek száma az évek során nem változott. Ez bizalommal tölt el bennünket, és reméljük, hogy a gyerekek itt jól érzik magukat! :)

 • ISKOLANYITOGATÓ

  Iskolanyitogató foglalkozásunk utolsó állomásához érkeztünk. Egy újabb sikeres szombat délelőttöt tudhatunk magunk mögött. Iskolánk III. pavilonja már sokadik ízben telt meg élettel. Az előző alkalmakhoz hasonlóan most is rendkívül nagy érdeklődés jellemezte a foglalkozást. Nem csak a leendő elsősök, de szüleik, nagyszüleik és rokonaik is elkísérték őket.

  Köszönjük a bizalmat, találkozunk szeptemberben! :)

 • IX. Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny - országos döntő, Rozsnyó

  Iskolánk első alkalommal kapcsolódott be a népmesemondó versenybe. Harmadik évfolyamos kislányunk, Salai Réka Bíborka 2. kategóriában versenyzett, bronzsávos besorolásban végzett. Felkészítője Mgr. Jezsó Anikó. Büszkék vagyunk!!! Gratulálunk!

 • Óvd a természetet

  A környezet védelme korunk égető problémája. Nem lehet elég korán elkezdeni a környezettudatos életmódra nevelést. Már a kis gyermek is megérti azt, hogy lehetőség van védeni a környezetünket. Nemcsak jó példát mutathatunk nekik ebben, hanem megtaníthatjuk őket akár a szemét kukákba való helyezésére, akár a szelektív hulladékgyűjtésre vagy éppen az állatok, növények és fák védelmére. Riflik Zsolt, a Gútai madár és természetbarát egyesület elnöke ebben a témában tartott érdekfeszítő interaktív elöadást iskolánk 1.-3. évfolyamos tanulóinak. Köszönjük! :)

  "Az igazi természetvédő az, aki tudja, hogy a világot nem a szüleinktől örököltük, hanem gyermekeinktől kölcsönözzük."John James Audubon(Francia - amerikai ornitológus, természettudós és festő)

 • Iskolanapok Nagymegyeren

  Iskolánk tanulói Nagymegyeren jártak a Bartók Béla Alapiskolában, ahol az iskolanapok rendezvénysorozatain belül megrendezett vetélkedőkön vettek részt.

  A kilencedikes diákoknak megszervezett "Kvíz zo slovenského jazyka a slovenskej literatúry" – szlovák nyelvű csapatversenyen diákjaink nagyon ügyesen szerepeltek. UZOLA KITTY és VARGA BIANKA a 2. helyen végeztek, felkészítőjük, Hájas Irén tanító néni örömére. A lányok ügyesen oldották meg a nyelvtani, helyesírási és szövegértési feladatokat.

  A népdaléneklési vetélkedőn: STEINER LARA (7. B.) bronzsáv, GÖNCZÖL BERNADETT (6. A) ezüstsáv minősítésben részesült. Tanulóink nagy örömmel készültek felkészítőjükkel, Varga Éva nevelő nénivel a vetélkedőre, hiszen a népdalokban ott a történelem, a megíratlan idők emlékezete.

  Hetedikeseink a LET´S GO TO THE UK – angol nyelvű csapatversenyben mérkőztek meg, ahol a középmezőnyben végeztek. A "The Tud-ors" csapat tagjai: RIGÓ ORSOLYA, REICHER KRISTÓF és CZAFRANGÓ RENÉ nagyon jól érezték magukat. A szórakoztató hétfordulós versenyben megmutathatták ismereteiket az Egyesült Királyságról.

  Nagyon szépen köszönjük a meghívást, nagyon kellemes élményekkel és jó hangulatban jöttünk haza. Gratulálunk a versenyzőknek és a szervezőknek! :)

oldal:

Újdonságok

Kapcsolat

 • Základná škola M. Korvína s VJM - Corvin Mátyás Alapiskola, Školská 6, Kolárovo
  Školská 6, 946 03 Kolárovo
 • 035/ 7771361, 035/7771801
  mobil: 0911 229 657

Fényképalbum