Menü:

Csütörtök 2018.05.24.

Üdvözöljük a gútai Corvin Mátyás Alapiskola hivatalos oldalán !

Mottónk:

„ AZ  OKTATÁS  A  JÖVŐNKBE   VALÓ  

LEGFONTOSABB   ÉS    LEGJOBB  BEFEKTETÉS. ”

Újdonságok

 • A gútai Corvin Mátyás Alapiskola igazgatója pályázatot hirdet az alábbi pedagógusi állás betöltésére:

  • szlovák nyelv és irodalom szakos pedagógus

  Jelentkezési feltételek:
  - megfelelő szakirányú pedagógiai végzettség
  - erkölcsi feddhetetlenség

  -egészségi alkalmasság

  Kérjük, érdeklődésük esetén az iskola címére küldjék el:
  - a felvételi kérvényt;
  - a strukturált önéletrajzot és
  - a végzettséget igazoló okiratok egyszerű másolatait.

  Bérezés az érvényben levő besorolás alapján.

  Riaditeľ Základnej školy M. Korvína s VJM- Corvin Mátyás Alapiskola, Školská 6, Kolárovo prijme do pracovného pomeru učiteľa pre nižšie sekundárne vzdelávanie (2.stupeň) na predmet Slovenský jazyk a literatúra.

 • Tisztelt Szülők!

  A Corvin Mátyás Alapiskola igazgatósága értesíti Önöket, hogy 2018. április 30-án, hétfőn és 2018. május 7-én, hétfőn igazgatói szabadot rendel el, ami vonatkozik iskolánk mellett működő iskolai klubra és iskolai étkezdére is. A tanítás május 2-án és május 9-én, szerdán folytatódik.

  Tisztelettel: PaedDr. Csütörtöki Erzsébet, az iskola igazgatója

 • A Föld Napja egy olyan ünnep, ami mellett nem mehetünk el szótlanul. Ilyenkor skolánkban több rendezvény zajlik. A legkisebbekkel már etika órán is foglalkoztunk vele. Az iskolai papírgyűjtési akcióval mi is hozzá szeretnénk járulni a környezetünk védelméhez! Egyik cél a gyermekek környezettudatos nevelésének szorgalmazása és a papírhulladékok összegyűjtése. Bekapcsolódtunk a városi Ökonap szemétszedő akciójába is. Évente visszatérő programunk a Hagyományos faültetés a Föld napján”.

  "A természet hatalmas, az ember parányi, ezért aztán az ember léte attól függ, milyen kapcsolatot tud teremteni a természettel..."dr. Szent-Györgyi Albert

 • Felsőseinkkel a világnapra készülve egy rendhagyó Föld napja akción vettünk részt Budapesten.

  Először felfedeztük az emberi test titkait a világhírű BODY kiállításon. A tárlat 300 emberi preparátumon mutatja be a lenyűgöző emberi testet különböző életszakaszokban és lehetővé teszi, hogy tetőtől talpig betekintést nyerjünk bőrünk alá. A bennünket kísérő szakképzett medikák a legkisebbek számára is érthetővé tették az emberi test anatómiáját, és még az újraélesztést is kipróbálhatták. Ezután a Városligeti-tó feletti hídon átsétálva felkerestük a Vajdahunyadvárában található Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár épületét, amely jelenleg helyet ad egy látványos kiállításnak-játéknak. A látogatók egy képzeletbeli trópusi szigetre érkeznek, ahol bátorságukat és ügyességüket próbára téve varázslatos kaland részesei lehetnek. A gyerekek 4-6 fős csoportokba rendeződve kivétel nélkül teljesítették a próbákat, így megérdemelték az édes és emlékezetes jutalmat.

 • A Rákellenes Liga szervezi meg évente a Nárciszok napját, amikor az adománygyűjtéssel a daganatos megbetegedésben szenvedőknek segíthetünk.

  2018. április 13 –án iskolánk is csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez. Diákjaink, pedagógusaink és alkalmazottaink egyaránt bekapcsolódtak a gyűjtésbe. Adományainkért zöld levelű sárga nárciszokat kaptunk.

 • Kedves Szülők!

  Az idei beíratás alkalmával 42 iskolaköteles gyermeket írattak be iskolánkba.

  Köszönjük mindazoknak a bizalmat, akik iskolánkat választották gyermekük számára! Igyekszünk a ránk bízott csemetéket a legjobb tudásunk szerint jóra, szépre, magyarságra, emberségre, tisztességre, szeretetre tanítani! Ígérjük, hogy gondos vezetőik leszünk a tudás birodalmában, segítő kezet nyújtunk gondjaik megoldásában!

  Hagyományainkat követve, leendő elsőseink számára hamarosan iskolaelőkészítő foglalkozásokat tartunk, melyek időpontjairól értesítést küldünk.

 • Örömmel várjuk a találkozást! Tekintsék meg tanulóinkkal készített videónkat:

  https://www.facebook.com/CorvinMatyasAlapiskolaGuta/videos/1742983145747458/

  A 2018/2019-es tanévre azokat a gyermekeket kell beíratni, akik 2018. augusztus 31-ig betöltik a hatodik életévüket. Azokat a gyermekeket is be kell íratni, akik az előző évben halasztást kaptak. Azokat a gyermekeket, akik 2018. szeptember 1-től 2018. december 31-ig töltik be hatodik életévüket, szintén be lehet íratni az iskolába, a feltételekről az iskola ad tájékoztatást.Senkit nem lehet felmenteni a beíratási kötelezettség alól. Ha a beíratott gyermek nem iskolaérett, akkor a szülőnek jogában áll halasztást kérnie. Ennek feltételeiről a beiratkozás során tájékoztatja az iskola a szülőket.

 • A könyv hónapjában az iskolai könyvtárunk a szokásosnál is forgalmasabb, ugyanis nem csak a délutáni foglalkozásoknak, de a tanóráknak is otthont ad. Célunk ezzel az , hogy népszerűsítsük a diákjaink körében a könyvek, ill. az olvasás fontosságát. A könyvtár sokkal több lehetőséget nyújt a változatos és érdekfeszítőbb órák megtervezésére és megvalósítására a pedagógusok és a diákok számára.

  Könyvek segítségével ismerjük meg a világot. Bármikor számíthatunk rájuk, levehetjük a polcról és sok tapasztalatot, sőt, :) olykor erőt, vagy jó kedvet meríthetünk belőlük

 • Iskolánk három csapattal nevezett be a Pénzes István Anyanyelvi Vetélkedőbe.

  Diákjaink szorgalmas munkája meghozta gyümölcsét.

  Az "Űrpandák" csapata (Kiss Réka, Nagy Georgina, Tánczos Laura) a 6.,

  az "Unikornisok" csapata (Gönczöl Bernadett, Pálinkás Alexa, Szépe Dominika) a 10., és

  az "Izomagyak" csapata (Csehi Annamária, Diallo Ádám, Tánczos Márton) pedig a 26. helyen végzett.

  Felkészítő tanáraiknak - Samu Szabó Krisztina és Gőgh Renáta - ezúton is gratulálunk és a versenyzőknek további sikereket kívánunk!

Újdonságok

Kapcsolat

 • Základná škola M. Korvína s VJM - Corvin Mátyás Alapiskola, Školská 6, Kolárovo
  Školská 6, 946 03 Kolárovo
 • 035/ 7771361, 035/7771801
  mobil: 0911 229 657

Fényképalbum