Menü:

 • Adatok frissítése

  Az aScAgenda program adatai frissítve
 • Adatok frissítése

  Az aScHelyettesítés program adatai frissítve
 • Állásajánlat

  A gútai Corvin Mátyás Alapiskola igazgatója pályázatot hirdet az alábbi pedagógusi állás betöltésére:

  • szlovák nyelv és irodalom szakos pedagógus

  Jelentkezési feltételek:
  - megfelelő szakirányú pedagógiai végzettség
  - erkölcsi feddhetetlenség

  -egészségi alkalmasság

  Kérjük, érdeklődésük esetén az iskola címére küldjék el:
  - a felvételi kérvényt;
  - a strukturált önéletrajzot és
  - a végzettséget igazoló okiratok egyszerű másolatait.

   Bérezés az érvényben levő besorolás alapján.
   

  Riaditeľ Základnej školy M. Korvína s VJM- Corvin Mátyás Alapiskola, Školská 6, Kolárovo prijme do pracovného pomeru učiteľa pre nižšie sekundárne vzdelávanie (2.stupeň) na predmet Slovenský jazyk a literatúra.

  Požiadavky: splnenie kvalifikačných predpokladov, bezúhonnosť, zdravotná spôsobilosť.


  Žiadosť o prijatie do pracovného pomeru, profesijný životopis a doklad o vzdelaní so súhlasom uchádzača na použitie osobných údajov pre potreby prijatia do zamestnania prosíme doručiť na nižsšie uvedenú adresu adresu:


  Zákldná škola Mateja Korvína s VJM –

  Corvin Mátyás Alapiskola

  Školská 6

  946 03 Kolárovo

  e-mail: skolska6kolarovo@pobox.sk

  tel.: 035/ 777 1 801

  tel., fax: 035/777 1 361

   

 • Iskolai szabadnapok

  Tisztelt Szülők!

  A Corvin Mátyás Alapiskola igazgatósága értesíti Önöket, hogy 2018. április 30-án, hétfőn és 2018. május 7-én, hétfőn igazgatói szabadot rendel el, ami vonatkozik iskolánk mellett működő iskolai klubra és iskolai étkezdére is. A tanítás május 2-án és május 9-én, szerdán folytatódik.

  Tisztelettel: PaedDr. Csütörtöki Erzsébet, az iskola igazgatója

 • A FÖLD NAPJA

  A Föld Napja egy olyan ünnep, ami mellett nem mehetünk el szótlanul. Ilyenkor skolánkban több rendezvény zajlik. A legkisebbekkel már etika órán is foglalkoztunk vele.  Az iskolai papírgyűjtési akcióval mi is hozzá szeretnénk járulni a környezetünk védelméhez! Egyik cél a gyermekek környezettudatos nevelésének szorgalmazása és a papírhulladékok összegyűjtése. Bekapcsolódtunk  a városi Ökonap szemétszedő akciójába is. Évente visszatérő programunk  a Hagyományos faültetés a Föld napján”.

  "A természet hatalmas, az ember parányi, ezért aztán az ember léte attól függ, milyen kapcsolatot tud teremteni a természettel..."dr. Szent-Györgyi Albert

   

 • Exkurzió

  Felsőseinkkel a világnapra készülve egy rendhagyó Föld napja akción vettünk részt Budapesten.

  Először felfedeztük az emberi test titkait a világhírű BODY kiállításon. A tárlat 300 emberi preparátumon mutatja be a lenyűgöző emberi testet különböző életszakaszokban és lehetővé teszi, hogy tetőtől talpig betekintést nyerjünk bőrünk alá. A bennünket kísérő szakképzett medikák a legkisebbek számára is érthetővé tették az emberi test anatómiáját, és még az újraélesztést is kipróbálhatták. Ezután a Városligeti-tó feletti hídon átsétálva felkerestük a Vajdahunyadvárában található Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár épületét, amely jelenleg helyet ad egy látványos kiállításnak-játéknak. A látogatók egy képzeletbeli trópusi szigetre érkeznek, ahol bátorságukat és ügyességüket próbára téve varázslatos kaland részesei lehetnek. A gyerekek 4-6 fős csoportokba rendeződve kivétel nélkül teljesítették a próbákat, így megérdemelték az édes és emlékezetes jutalmat.

  Reméljük, a kirándulás eszébe juttatja minden résztvevőnek Szent-Györgyi Albert szavait:

  "A természet hatalmas, az ember parányi, ezért aztán az ember léte attól függ, milyen kapcsolatot tud teremteni a természettel..."

 • NÁRCISZOK NAPJA

  A Rákellenes Liga szervezi meg évente a Nárciszok napját, amikor az adománygyűjtéssel a daganatos megbetegedésben szenvedőknek segíthetünk.

  2018. április 13 –án iskolánk is csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez. Diákjaink, pedagógusaink és alkalmazottaink egyaránt bekapcsolódtak a gyűjtésbe. Adományainkért zöld levelű sárga nárciszokat kaptunk.

 • Köszönet a bizalomért

  Kedves Szülők!

  Az idei beíratás alkalmával 42 iskolaköteles gyermeket írattak be iskolánkba.

  Köszönjük mindazoknak a bizalmat, akik iskolánkat választották gyermekük számára! Igyekszünk a ránk bízott csemetéket a legjobb tudásunk szerint jóra, szépre, magyarságra, emberségre, tisztességre, szeretetre tanítani! Ígérjük, hogy gondos vezetőik leszünk a tudás birodalmában, segítő kezet nyújtunk gondjaik megoldásában!

  Hagyományainkat követve, leendő elsőseink számára hamarosan iskolaelőkészítő foglalkozásokat tartunk, melyek időpontjairól értesítést küldünk.

  Nem utolsó sorban hálás köszönet az iskola pedagógusainak, akik idejüket és energiájukat nem sajnálva azon munkálkodnak, hogy iskolánkat jobbá, színvonalasabbá és vonzóbbá tegyék a gyermekek és az Önök számára!

  Köszönjük!

 • ... ha kinőtted az óvodát, az iskolában várunk Rád!

  Örömmel várjuk a találkozást! Tekintsék meg tanulóinkkal készített videónkat:

  https://www.facebook.com/CorvinMatyasAlapiskolaGuta/videos/1742983145747458/

  A 2018/2019-es tanévre azokat a gyermekeket kell beíratni, akik 2018. augusztus 31-ig betöltik a hatodik életévüket. Azokat a gyermekeket is be kell íratni, akik az előző évben halasztást kaptak. Azokat a gyermekeket, akik 2018. szeptember 1-től 2018. december 31-ig töltik be hatodik életévüket, szintén be lehet íratni az iskolába, a feltételekről az iskola ad tájékoztatást.Senkit nem lehet felmenteni a beíratási kötelezettség alól.  Ha a beíratott gyermek nem iskolaérett, akkor a szülőnek jogában áll halasztást kérnie. Ennek feltételeiről a beiratkozás során tájékoztatja az iskola a szülőket.

 • Húsvét

 • MÁRCIUS - A KÖNYV HÓNAPJA

  A könyv hónapjában az iskolai könyvtárunk a szokásosnál is forgalmasabb, ugyanis nem csak a délutáni foglalkozásoknak, de a tanóráknak is otthont ad. Célunk ezzel az , hogy népszerűsítsük a diákjaink körében a könyvek, ill. az olvasás fontosságát. A könyvtár sokkal több lehetőséget nyújt a változatos és érdekfeszítőbb órák megtervezésére és megvalósítására a pedagógusok és a diákok számára.

  Könyvek segítségével ismerjük meg a világot. Bármikor számíthatunk rájuk, levehetjük a polcról és sok tapasztalatot, sőt, :) olykor erőt, vagy jó kedvet meríthetünk belőlük

 • Pénzes István Anyanyelvi Vetélkedő

  Iskolánk három csapattal nevezett be a Pénzes István Anyanyelvi Vetélkedőbe.

  Diákjaink szorgalmas munkája meghozta gyümölcsét.

  Az "Űrpandák" csapata (Kiss Réka, Nagy Georgina, Tánczos Laura) a 6.,

  az "Unikornisok" csapata (Gönczöl Bernadett, Pálinkás Alexa, Szépe Dominika) a 10., és

  az "Izomagyak" csapata (Csehi Annamária, Diallo Ádám, Tánczos Márton) pedig a 26. helyen végzett.

  Felkészítő tanáraiknak - Samu Szabó Krisztina és Gőgh Renáta - ezúton is gratulálunk és a versenyzőknek további sikereket kívánunk!

 • Tavaszváró családi játszóház

  Iskolába készülőknek, kicsiknek és nagyoknak „Tavaszváró családi játszóházi foglalkozást” tartottunk. A színes tevékenységek különböző helyszíneken zajlottak. A tantermekben kézműveskedtünk, kézügyességet fejlesztő játékos feladatokat oldottunk meg, a folyosói táncházunkban a mozgásunkat fejlesztettük, a Corvin teremben a nemzeti ünnepünkre emlékeztünk, de a közelgő húsvétról sem feledkeztünk meg. Köszönjük, hogy velünk töltötték/töltöttétek ezt a tartalmas délelőttöt!

  A mai napon a leendő elsős tanító nénik is bemutatkoztak. Március 27-én, kedden az iskola nyitott napján ismét lehetőségük nyílik betekinteni a pedagógusaink munkájába, az egyes tanítási órákba, megismerkedhetnek módszereinkkel, felszereltségünkkel.

  Mindenkit nagy szeretettel várunk!

  „Gyere tavasz, várva várlakHozz zöld ruhát, fűnek, fának.Azt mondják a cinegék, Itt a tavasz, nyitnikék!Kék ibolya, hóvirág,Csupa öröm a világ.“

 • Látogatóban az ovisoknál

  Elvittük a tavaszt az ovisokhoz. Eljátszottuk a "Nagytakarítás a Napnál" c. mesét, utána pedig táncoltunk a "Tavaszi széllel". A sokszínű közös programot kézműves foglalkozással zártuk, ahol a tavaszi napocskáé volt a főszerep. A nagyszerű hangulatú péntek délelőttöt köszönjük vendéglátóinknak, nagyon jól éreztük magunkat! :)Találkozzunk holnap is a Tavaszváró foglalkozásunkon az iskolánk III. pavilonjában!

 • Mesevetélkedő

  A személyiség fejlődésének és formálódásának ma is az olvasás az egyik legfontosabb eszköze. Ha olvasunk, dolgozik a fantáziánk, élesedik a gondolkodásunk. A mai versenyen Mgr. Veronika Korpás tanítványai ezt be is bizonyították. A megmérettetés 3. fordulójában a "Varázslók" (Rónai Kata, Szigeti Flóra, Keszeli Glória, Hollósi Hanna Rebeka ) a 3. helyezést és a "Csillagszeműek" (Nagy Gergely László, Bukor András, Pál Orsolya és Kurucz Erika Réka) 2. helyezést vívták ki, így továbbjutottak „7mérföldes csizmában heted7 határon át” a területi fordulóba. GRATULÁLUNK! 

 • Simonyi Zsigmond helyesírási verseny

  A Simonyi Zsigmond helyesírási verseny országos döntőjén, melyre 2018. március 28-án, Érsekújvárban kerül majd sor, iskolánkat NAGY MELINDA és TÓTH ÁKOS képviseli.

  Gratulálunk Melindának és Ákosnak, valamint felkészítő tanáruknak, Mgr. Molnár Szilviának!

  Sok sikert és eredményes szereplést kívánunk a döntőben! :)

 • Három az igazság  - rajzpályázat

  Iskolánk diákjai közül páran bekapcsolódtak a "Három az igazság! - Három mese Mátyás királyról" c. rajzpályázatba.

  A beküldött pályamunkákra 2018. április 17-ig lehet SZAVAZNI. A legtöbb kedvelést (lájkot) kapó képek alkotói Kuttyomfitty ajándékcsomagot nyernek. A Kuttomfitty Társulás által kiválasztott kép mindezek felett új műsoruk, a "Három az igazság! - Három mese Mátyás királyról" reklámképe lesz!

  Tanulóink munkáira az alábbi linkekre kattintva tudnak szavazni:

  Füsi Tünde:https://www.facebook.com/kuttyomfitty/photos/a.1700654193311874.1073741906.325938220783485/1700658299978130/?type=3&theater

  Néveri Zoé:https://www.facebook.com/kuttyomfitty/photos/a.1700654193311874.1073741906.325938220783485/1700660286644598/?type=3&theater

  Görner Dóra: https://www.facebook.com/kuttyomfitty/photos/a.1700654193311874.1073741906.325938220783485/1700659166644710/?type=3&theater

  Kürti Réka:https://www.facebook.com/kuttyomfitty/photos/a.1700654193311874.1073741906.325938220783485/1700658726644754/?type=3&theater

  Madarász Máté:https://www.facebook.com/kuttyomfitty/photos/a.1700654193311874.1073741906.325938220783485/1700659889977971/?type=3&theater

  Ďuráč Viktória Serafína:https://www.facebook.com/kuttyomfitty/photos/a.1700654193311874.1073741906.325938220783485/1700659579978002/?type=3&theater

 • Zrínyi Ilona matematikaverseny

  A Zrínyi Ilona Matematikaverseny szlovákiai fordulójában részt vevő tanulók közül iskolánkból Ferenczi Krisztina Éda, Lukács Dávid, Madarász Márk és Károlyi Dávid kerültek a díjazottak közé. Az ünnepélyes eredményhirdetésre a mai napig kellett várni.

  Örömmel fogadtuk a hírt, miszerint

  a másodikosok csapata az 1. helyen végzett.

  Egyéniben pedig

  Ferenczi Krisztina Éda (2. osztály) az 5., Károlyi Dávid (3. osztály) pedig a 6. helyezést érte el.

  Az iskolák értékelésében iskolánk a 2. helyen végzett.

  Köszönjük ezeket a szép eredményeket, büszkék vagyunk rátok! Köszönet illeti a felkészítő tanárokat is: Mgr. Ferenczi Szi Évát, Mgr. Nagy Andreát, Mgr. Jezsó Anikót és Mgr. Antal Henriettát!

 • Katedra XXIII. Matematikaverseny

  Iskolánk az 5., 6. és 8. évfolyamos matematikát kedvelő tanulóival idén is bekapcsolódott a Katedra XXIII. Matematikaversenyébe. Az áprilisban megrendezésre kerülő ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐBE bejutottak:

  5. évfolyamKürti KristófMátyus Zsófia

  6. évfolyamDiallo ÁdámRigó BenjáminTánczos Márton

  8. évfolyamTóth ÁkosNagy Ádám

  Gratulálunk és további eredményes versenyzést kívánunk!

  Felkészítő tanárok: Mgr. Révész Szabó Andrea, Mgr. Éva Ferenczi Szi

 • FELHÍVÁS

  A tavalyi tanévhez hasonlóan, idén is szeretnénk a húsvéti ünnepkört színesebbé tenni. Versenyt hirdetünk az osztályok/diákok körében – ki tud több tojást összegyűjteni? Célunk egy „Tojásfa” létrehozása az iskola udvarán. Ezzel a feltámadás, az újjászületés és az összetartozás gondolatát szeretnénk közösségünk eszébe juttatni. Bízunk benne, hogy most is sikerülni fog!

  Március 19-ig várjuk a kifújt, a műanyag, a kisebb és nagyobb, az ötletesen kidíszített, festett, hímzett, fűzött húsvéti tojásokat, akasztószalaggal ellátva. A legtöbb tojást gyűjtő osztály édes jutalomban részesül! :)

page:

Újdonságok

Kapcsolat

 • Základná škola M. Korvína s VJM - Corvin Mátyás Alapiskola, Školská 6, Kolárovo
  Školská 6, 946 03 Kolárovo
 • 035/ 7771361, 035/7771801
  mobil: 0911 229 657

Fényképalbum