• Felvilágosító - előadássorozat

          • Mit tudhatunk az internetes zaklatásról ? Erről tartott előadást hatodik évfolyamos tanulóinknak mjr. Mgr. Adriana Grupáčová, a Komáromi Járási Rendőrség referense.

            Diákjaink a tanév folyamán több felvilágosító előadáson vesznek részt, melynek témája: A fiatalokra leselkedő veszélyek, és a viselkedési normák.

            Külön figyelmet szenteltünk az internetes zaklatás témakörének, illetve a közösségi hálóknak.

            Folyt. köv.

          • Iskolánk folyamatosan szépül, újul.

          • A tavaszi szünetben a III. pavilon tágas, gyermekbarát folyosója változott át megfelelő dekorációval otthonosabbá, barátságosabbá. folyt. köv.

            Igyekszünk kiváló feltételeket biztosítani a pihenőidő aktív kihasználásához, és az itt folyó nevelő-oktató munkához.

          • XVI. Wass Albert felolvasó maraton

          • "Magyar mivoltodat, az Úr legszebb ajándékát, meg ne tagadd soha!" ( Wass A.) 

            A Gútai Magyar Asszonyok Ligájának szervezésében városunk is csatlakozott a XVI. Wass Albert felolvasó maratonhoz. Örömmel tölt el bennűnket, hogy kiváló szavalóinkat, Halász Keve Csanádot és Vadkerti Kincsőt is láthattuk, hallhattuk a résztvevők közt.

            Szívből köszönjük ezt az irodalmi feltöltődést minden felolvasónak, résztvevőnek és szervezőnek!

          • Ötszáznyolcvan éve született iskolánk névadója, Mátyás király

          • 1443. február 23-án Szilágyi Erzsébet, Hunyadi János felesége Kolozsvárott világra hozta második fiát, Mátyást, aki később az egyik legnagyobb magyar király és Európa egyik legjelentősebb uralkodója lett. De nemcsak kiváló stratéga, hadvezér és államférfi volt, hanem a művészeteket, a tudományokat is pártfogolta. Számunkra, felvidéki magyarok számára Mátyás király személye különösen kedves. Számos legenda, mese, rege őrzi a vidéket álruhában járó igazságos uralkodó alakját például a Csallóközben és Gömörben is. Legnagyobb tette az volt, hogy 1465-ben Pozsonyban megalapította az Academia Istropolitanát. Bár Mátyás halálával az egyetem megszűnt és Pozsonyban utána évszázadokig nem volt felsőoktatási intézmény, az épülete még ma is áll, és jelenleg a színművészeti főiskolának ad otthont.

          • Szép Magyar Beszéd járási forduló

          • Ezen a vesenyen iskolánk képviseletében Hrabovská Petra és Keszeli Glória bizonyított. Mindketten eredményesek lettek a saját kategóriájukban: Glória a 6., Petra pedig a 8. helyezést érte el.

            Köszönet illeti a versenyzőket, akik fáradtságot nem ismerve vállalták a versenyre való felkészülést, és felkészítő tanáraikat, szakmai munkájukért és lelkesedésükért.

            A Szép Magyar Beszéd verseny célja nem kevesebb, mint lehetőséget adni azoknak, akik az anyanyelv ápolását fontosnak tartják.

          • Tompa Mihály vers- és prózamondó verseny

          • Sokoldalú, művészi képességekkel megáldott diákjaink, aki tehetségüket és képességeiket az alapiskola falain belül is gyakran megmutatják, ma a Tompa Mihály vers- és prózamondó versenyen káprázatattak el bennünket tehetségükkel.

            Minden résztvevőnek szívből gratulálunk!

            Aranysávos tanulóink a körzeti fordulóban képviselik iskolánkat. Sok sikert kívánunk mindnyájuknak!

          • Nyitott nap az iskolánkban

          • Iskolánkban előnyben részesítjük az élményszerű tanulást, melynek köszönhetően a gyerekek maradandóbb ismeretekre, készségekre tesznek szert. Örülünk, hogy eljöttek és meggyőződnek arról, hogyan tanulunk/tanítunk!

            Örömmel fogadtuk a ránk irányuló figyelmet, az őszinte érdeklődést.Boldogan mutattuk meg, mennyi mindent tanultunk, tudunk.vSzeretettel fogadtuk a kedves látogatókat, gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

          • Újabb büszkeség!

          • A Biológia Olimpia járási fordulóján az iskolai válogató után 2 tanulónk mutatta be kutatási eredményeit a zsűrinek. Mindketten eredményes megoldóként zárták a versenyt, és dicséretes helyezéseket hoztak el Komáromból. Németh Veronika, IX.A osztályos tanulónk a szociális szorongásokról készített munkájával az 5. helyen végzett. Keszeli Glória, IX.B osztályos tanulónk a rasszizmus témakörét boncolgatta, és a 8. helyezést érte el. Gratulálunk a lányoknak a nagyon szép eredményhez, büszkék vagyunk rájuk!

            Mentor: Mgr. Csepi Andrea

          • Jobb Veled a Világ

          • A Valentin nap nem csak a szerelem ünnepe, hanem a szereteté, barátságé, az egymásra figyelésé. ...mert a gyerekek életében is nagyon fontosak a barátok. Tőlük tanulják az odaadást, a figyelmet, a megértést, a titkok megtartását, a csoki megosztását, a veszekedés utáni kibékülés ízét és még mennyi mindent……..!

            A barátok megérdemlik hát, hogy ilyenkor Valentin-nap környékén megköszönjük a létezésüket,ünnepeljük az összetartozásunkat. Ezt tettük ma mi is a Corvinsuliban.

            “-Ugye Micimackó mi örökké barátok leszünk??-kérdezte Malacka.

            -Még annál is tovább…-felelte Micimackó…”

          • Kézilabda bajnokság

          • 2023. február 13-án lezajlott at közötti kézilabda bajnokság első fordululója, melyben a Gútai Nagyboldogasszony Iskolaközpontot fogadtuk. Mindhárom korosztályunk győztes mérkőzést tudhat magáénak.

            Gratulálunk a csapatoknak és a felkészítő pedagógusoknak!

            Eredmények:

            3., 4. évfolyam lányok Corvin M. AI - Nagyboldogasszony Iskolaközpont 16:7

            5., 6. évfolyam lányok Corvin M. AI - Nagyboldogasszony Iskolaközpont 10:4

            7., 8. évfolyam lányok Corvin M. AI - Nagyboldogasszony Iskolaközpont 13:5

          • Biztonságosan az interneten

          • A Biztonságos Internet Napot minden év februárjának második keddjén rendezik meg. Célja, hogy az online technológiák és mobil eszközök felelős és biztonságosabb használatára ösztönözzön.

            Iskolánkban a 4. és 6. évfolyam tanulóinak tartott tájékoztató előadást, valamint beszélgetést Mjr. Mgr. Adriana Grupáčová, a Komáromi Járási Rendőrparancsnokság bűnmegelőzési tisztje. Felhívta a figyelmet az internet lehetséges veszélyeire, így a zaklatásra, a gyermekpornográfiára és egyéb illegális és káros tartalmakra.

          • Köszönet

          • Tisztelt Szülők! Tisztelt Támogatóink!

            A 2023. február 11-én a gútai Corvin Mátyás Alapiskola mellett működő szülői szövetség szervezésében megrendezett „Szülők és Iskolabarátok bálja” ismét nagyon jól sikerült. Ezúton is köszönjük támogatásukat, valamint tombola felajánlásaikat!

            Köszönjük kedves vendégeinknek,hogy megtiszteltek bizalmukkal és a Corvin Mátyás Alapiskola bálját választották, jelenlétükkel biztosították a bál jó hangulatát.

            Köszönet azoknak is, akik nem tudtak velünk szórakozni, de támogatójegyek, vagy tombolaszelvények vásárlásával segítettek bennünket.

            Elismerés mindazoknak, akik a bál előkészületeiben, megvalósításában részt vettek!

            A bevételt és a támogatásokat terveink szerint a gyermekek jutalmazására, valamint egyéb iskolai programok megvalósítására fordítjuk.

            Önöknek további lehetőségük van, hogy támogassák szövetségünket – felajánlhatják jövedelemadójuk 2%-át. Az ehhez szükséges nyomtatványok igényelhetők az iskolában. Adataink megtalálhatók az iskola facebook oldalán és honlapján.

            Az iskola tanulói, pedagógusai és alkalmazottai nevében, és a jövőbeli sikeres együttműködésben bízva, tisztelettel

            PaedDr. Csütörtöki Erzsébet, iskolaigazgató

            Gúta, 2023. feburár 13.

          • MEGHÍVÓ NYÍLT NAPRA

          • Iskolánkban előnyben részesítjük az élményszerű tanulást, melynek köszönhetően a gyerekek maradandóbb ismeretekre, készségekre tesznek szert. Örülünk, ha eljönnek és meggyőződnek arról, hogyan tanulunk/tanítunk!

          • Viharnap

          • A szombati viharos szél az iskolaudvarunk fáit is megritkította. Két fenyófa dőlt ki tövestől. Szerencsére senkinek és semminek nem lett baja!

            Az eltávolításért a Kamocsai Önkéntes Tűzoltóknak és az iskola gondnokának jár a köszönet!

            fotók: Kamocsai Önkéntes Tűzoltók

          • Álarcosbál és farsangi kavalkád

          • Az I. félév a pedagógusok, valamint a gyerekek lelkesedésének és összefogásának köszönhetően fantasztikus sikerrel és eredménnyel zárult. A jelmezes felvonulást a különféle szórakoztató játékok, tánc, ügyességi feladatok követték. Pedagógusaink színes programmal készültek, amit a gyerekek felhőtlen szórakozással, nevetéssel jutalmaztak. Köszönet mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy egy ilyen színvonalas, gazdag rendezvény jöhetett létre!

            Képes beszámolóink az iskola facebook oldalán találhatók.

          • Mackónap

          • "Mackó, mackó gyere ki,

            itt az idő felkelni!

            Ne lustálkodj, ébredj fel!

            Köszöntünk ma énekkel."

          • Jövedelemadó 2%-a

          • Tisztelt szülők, kedves iskolabarátok!

             

            Idén is dönthetünk személyi jövedelemadónk 2%-nak sorsáról.

            Az elmúlt évekhez hasonlóan adományaikkal az iskolánk mellett működő szülői szövetséget segíthetik, mely az adó két százalékából befolyt összeggel elsődlegesen az iskolai oktató–nevelő munka segédeszközeinek fejlesztését támogatja.

             

            Corvin Mátyás Alapiskola mellett működő Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége Alapszervezete

            a következő cím alatt gyűjti az adók 2%-át :

            Združenie maďarských rodičov na Slovensku- Základná škola Mateja Korvína s vyučovacím jazykom maďarským – Kolárovo – Szlovákiai Magyar szülők szövetsége alapszervezete Corvin Mátyás alapiskola - Kolárovo, so sídlom: 946 03  Kolárovo, Školská 6, IČO: 356263560198.

             

            A jövedelemadó 2% - nak  felajanlásához szükséges útmutatót a másik oldalon találják.

             

            Kérjük Önöket, támogassák iskolánkat, az iskolánk mellett működő szülői szövetséget, hogy ezzel is tudjuk  gyermekeink javát szolgálni.

             

            BIZALMUKAT ÉS TÁMOGATÁSUKAT KÖSZÖNJÜK!

             

                                                                       Dr. habil. PaedDr. Ing. István Szőköl, PhD.

                                                                                                               elnök

                                                                            Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége

                                                                          Alapszervezete Corvin Mátyás Alapiskola

      • Kapcsolat

        • Základná škola M. Korvína s VJM - Corvin Mátyás Alapiskola, Školská 6, Kolárovo
        • tel., fax: 035/ 7771361, 035/7771801 mobil: 0911 229 657
        • Školská 6, 946 03 Kolárovo Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje