• Jókai és kora - versenyeredmény

          • Iskolánk tanulói idén is bekapcsolódtak a Jókai Mór és kora elnevezésű versenybe, melynek célja, hogy megismerkedjünk a nagy mesemondó munkásságával. Nyolcadikos tanulóink, Besnyei Vivien, Nagy Csaba és Szeiner Regő a hosszú felkészülés alatt elolvasták a Sárga rózsa című regényt, tanulmányozták Jókai Mór életét és munkásságát, családtagjait és kortársait. A prezentációt Jókai fogadott lánya, Jókai Róza életéről készítették, miközben érdekes információkra bukkantak a Feszty családról is. Az országos verseny online formában valósult meg. A prezentációk bemutatása mellett az elméleti tudásunkat is bebizonyítottuk a szabadulószoba feladatainak megoldásával. Gratulálunk iskolánk csapatának, akik a sikeres versenyzést követően ezüst sávos minősítésben részesültek.

          • Közel az iskolai év vége

          • Szeretettel hívjuk a kedves szülőket, hozzátartozókat, iskolabarátokat.

            Az ünnepélyes ajándékozás fő támogatója az iskola mellett működő SZMSZSZ ASZ.

          • Nemzetközi projekt - KEGA

          • A KEGA projekt keretén belül UBONGO társasjátékoztunk. Mindenki tesztelte megszerzett tudását. Első pillanatban egyszerűnek tűnt a játék, de már az első feladat után rájöttek a tanulók, hogy nem elég játszani, a logikára, térlátásra mindenkinek nagy szüksége van.

            Az Ubongo egy nagyszerű játék, ami gyors, lebilincselő, és mindemellett egyszerű is. Gyors, mert egyszerre és villámgyorsan kell megoldani a feladatokat. Lebilincselő mert az első forduló után azonnal játszanánk egy újabbat. Izgalmas feladat volt.

            Projektvezető: Mgr. Ferenczi Szi Éva

          • Országos 3. hely

          • EGY ÚJABB KIEMELKEDŐ EREDMÉNNYEL GAZDAGODOTT ISKOLÁNK

            Izgalmakkal, küzdelemmel teli szuper tanév focistáink mögött. Ma az ORSZÁGOS BAJNOKSÁGON a 3. HELYET szerezték meg.

            A csapat: Bábi Barnabás, Bábi Olivér, Horváth Péter, Kertai Alex Krisztián, Korpás Krisztián, Madarász Márk, Madarász Máté, Nagy Ákos, Németh Kristóf, Rehák Bence, Struhárik Attila

            GRATULÁLUNK A FIÚKNAK ÉS AZ EDZŐNEK, Mgr. Nagy Benjáminnak !

          • Büszkeség és öröm mindannyiunknak

          • ÚJABB FIGYELEMRE MÉLTÓ EREDMÉNY! EZÉRT IS BÜSZKÉK LEHETÜNK TANULÓINKRA, TANÍTÓINKRA, ISKOLÁNKRA

            Nagy örömünkre szolgált, hogy ma megkaptuk az ötödikes tesztelés eredményeit! Mint ahogy az a táblázatból kiderül, a kilencedikesekhez hasonlóan ők is jóval az országos átlag felett teljesítettek.

            GRATULÁLUNK nekik és tanítóiknak is ehhez a szép teljesítményhez, továbbra is hasonló sikereket kívánunk!

            Az országos tesztelést a Oktatásügyi Szabványosított Mérések Nemzeti Intézete (NÚCEM) készítette az iskolában elsajátított ismeretek és készségek szintjének felmérése céljából.

          • Bendegúz NyelvÉsz

          • „Ha olyan nyelven szólsz egy emberhez, amit megért, a szavak eljutnak a fejéig. Ha az anyanyelvén, az pedig utat talál a szívéhez.“

            Az anyanyelv ápolása megmaradásunk záloga. Fontosnak tartjuk, hogy anyanyelvünk oktatása során felhívjuk tanulóink figyelmét a magyar nyelv szépségeire. A Bendegúz NyelvÉsz anyanyelvi verseny is egy jó alkalom erre. Nagy öröm, hogy minden évben sok tanulónk csatlakozik ehhez a játékos megmérettetéshez. A megyei és az országos döntő versenyzői kezükbe kapták okleveleiket és emléklapjaikat. Külön büszkeség, hogy az országos döntőben a legkiválóbb ifjú nyelvészek között ott vannak a mieink is.

            A győszteseknek, eredményes megoldóknak és felkészitőiknek szívből gratulálunk!

          • Olimpiai futás

          • Szép eredményre lehetünk büszkék

            2022. június 21-én Dániel Franciska, iskolánk negyedik osztályos tanulója részt vett az Érsekújvárban, a Szigetben megrendezett Olimpiai futás napján, a 2.helyet szerezte meg kategóriájában. Gratulálunk!

          • Pislákoló mécses szavalóverseny…

          • Iskolánk tanulói a hagyományokhoz híven ebben az évben is részt vettek a Gábriel Polgári Társulás "Pislákoló mécses " címmel rendezett vers- és prózamondó versenyén, amely az online térben zajlott. A szorgalmas munka meghozta gyümölcsét!

            Keszeli Glória Kozma László: Hiszem versét szavalta, mellyel ezüst minősítést kapott, Gögh Melánia Reményik Sándor: Egy perc c. versével bronz sávban végzett

            Szívből gratulálunk lányok! Büszkék vagyunk Rátok!

          • APÁK NAPJA

          • Negyedikeseink Mgr. Gőgh Renáta tanító nénivel saját készítésű ajándékokat készítettek erre az alkalomra.

            Apák napján világszerte az apaságot és az apákat, nagyapákat ünnepeljük. Nálunk ezt az eseményt június harmadik vasárnapján tartjuk, idén az alkalom egészen pontosan 2022. június 19. napjára esik.

            Évről-évre többen köszöntik fel édesapjukat és nagyapjukat, hasonlóan az anyák napi szokásokhoz. Persze, nem csak ekkor érdemes, hanem az év minden napján!

          • CORVIN -PIKNIK

          • Pénteken nagy érdeklődés mellett, remek programokkal megtartottuk a mindenki által nagyon várt eseményt. Iskolánk diákjainak, szüleinek, valamint kisebb és nagyobb testvéreiknek, minden érdeklődőnek igyekeztünk széles spektrumú programokat szervezni. Gyönyörű napsütéses idő, remek hangulat, finom étkek, jó programok tették emlékezetessé a napot.

            Mindannyian nagyon vártuk már ezt napot, hiszen az elmúlt másfél évben a járvány miatt nem tudtunk összejönni ilyen sokak által kedvelt eseményre.

            A nap folyamán különböző előadásokon, kézműves foglalkozásokon, bemutatókon, versenyeken vehettek részt a gyerekek. Volt solymászbemutató, pónilovaglás, ugrálóvár, sport, állatsimogatás, kutyás bemutató, melyet a gyerkőcök mellett a felnőttek is nagyon élveztek. Délelőtt piknik, sütögetés a tábortűznél, sport… Délután esztrádműsor, diákprodukciók, karaoke, tánc, versenyek…

            A finom gulyás mindenkinek jólesett a sok-sok élmény után. A hűsítő dinnye is hamar elfogyott, és a sajtkóstolót is nagy érdeklődés jellemezte.

            Bármerre léptünk kiváló volt a hangulat! Mindenhol jókedv, vidám nevetés vagy izgalmas szurkolás hangjait lehetett hallani.

            A késő délután kezdődő SULI-BULIBAN gyerekek, szülők, pedagógusok, iskolai alkalmazottak, és vendégeink szórakoztak egy jót. Kötetlen beszélgetések, ismerkedés, mulatás jellemezte az estét.

            Köszönjük a munkát mindenkinek, akik a különböző helyszíneken dolgoztak! Köszönet minden támogatónak, szülőnek, segítőnek a felajánlásokért!

            A fotók erről a remekül sikerült napról megtekinthetők az iskola facebook oldalán. https://www.facebook.com/CorvinMatyasAlapiskolaGuta

          • ÜNNEPNAP A CORVINBAN

          • Igazgatónőnk, PaedDr. Csütörtöki Erzsébet köszöntője:

            Tisztelt Szülők, Nagyszülők, Rokonok és Barátok! Kedves vendégeink!

            Tisztelettel és szeretettel köszöntök mindenkit, mai ünnepi műsorunkon, amikor a Corvin Mátyás Alapiskola alapítási évfordulója mellett névadójára is emlékezünk.

            Az emléknapot minden évben azzal a szándékkal szervezzük, hogy ne feledkezzünk meg a régiekről, az elődökről, munkájukról, becsüljük és tiszteljük őket, tapasztalataikból merítsünk és táplálkozzunk, és köszönetet mondjunk Önöknek.

            Iskolaprogramunk az egészséges életmód mellett a hagyományápolásra, a múlt és a régió megismerésére helyezi a hangsúlyt. Ezzel nemcsak magunknak akarunk megfelelni, de méltók szeretnénk lenni iskolánk névadójának szellemiségéhez és hagyatékához is.

            Az iskola az alapítása óta számtalan változáson ment keresztül kívül és belül egyaránt. Sokat tettünk azért, hogy kialakuljon sajátos arculata. Az eltelt idő megmutatta, hogy az iskola tanítványai szilárd alapokat kapnak, ezekre az alapokra lehet építeni. A több száz tanítvány sikeres életútja bizonyítja ezt.

            De most is büszkék lehetünk tanulóinkra, hiszen kimagasló eredményeket érnek el a sport-, a tanulmányi és tehetségi versenyeken, országos méréseken.

            Büszkék vagyunk arra is, hogy olyan iskolába járhatunk, amely a régmúlt értékeit ötvözi a modern pedagógiával. Jelenleg 2 nemzetközi projekt a KEGA és az Erasmus+ EMaths aktív résztvevői vagyunk.

            ÜNNEPELÜNK. A mai nap ráirányítja a figyelmünket arra, hogy mennyire is fontos az

            iskola az életünkben. Mi pedagógusok a rengeteg változás és változtatás, nehézség, és gát ellenére hiszünk a nevelés lehetőségében, munkánk fontosságában, tisztában vagyunk felelősségünkkel. Bízunk abban, hogy elérkezik egy olyan idő, politikai akarat és hozzáértés, amikor a pedagógus végre végezheti munkáját mindenféle gáncsoskodás nélkül a tudni vágyó gyerekek javára.

            Az év végéhez közeledve szeretném megköszönni a rendkívül sok munkát a tantestületnek, a gyerekeknek és minden kedves szülőnek, támogatónknak .

            Kedves Szülők, kedves gyerekek!

            Köszönjük azt a sok-sok szeretetet, amit Önőktől/Tőletek kapunk. Ez a kedvesség, szeretet, megbecsülés visz minket előre, ez az, ami segít elviselni a mindennapok terheit. És természetesen a szülők önzetlen segítsége, hiszen ha csak megemlítjük,

            hogy az iskolának segítségre van szüksége (sőt néha meg sem említünk semmit), máris jönnek.

            Nagyon köszönjük!

            Mivel egyedül senkinek nem megy, Kodály Zoltán szavait ajánlom

            megfontolásra:

            „Ne várjunk mindent az iskolától.

            Az iskola nem taníthat meg mindenre, ami az

            élethez szükséges. Lássunk magunk is a

            dologhoz...”

          • Corvin Piknik

          • Szeretettel várunk minden érdeklődőt alábbi programjainkra:

            8.30 Megnyitó

            - kirakodóvásár, ásványbemutató,

            - sportos és ügyességi játékok

            - kézműveskedés, fodrászkodás, kozmetika, arcfestés... a gútai magániskola diákjaival

            9.00 "Szállj fel Szabad Madár" - Riflik Zsolt természetvédő előadása

            Állatsimogató, pónilovalgás

            9.30 Solymász bemutató - Szabó Imre

            10.30 Latin Táncház - Benkő Viviennel

            11.00-tól "Grill party" szalonna- és kolbászsütés a tornaterem melletti füves részen

            12.00 - 15.00-ig ebédszünet , szieszta

            15.00 Tanulóink szórakotató műsora

            16.00 Sajtkóstoló Nagy Gézáékkal

            Gulyás Marosi Tivadarral

            16.00 A Kinológiai Klub Gúta kutyás bemutatója

            Ugrálóvár

            16.15 "Zene nélkül mit érek én" - zenés vetélkedő

            17.00 Zsíros kenyér party - evős és ízfelismerő kóstoló verseny

            Esteledésig "Suli-Buli" - "Mindenki volt a tizenéves" Dj. Carlos - Beck Károllyal

          • Járási 2. helyezés

          • A Pitagorasz matematikaverseny járási fordulóban iskolánk 3.A osztályos tanulója Maťašovský Marián az előkelő 2. helyen végzett. Szívből gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

            Felkészítő: Mgr. Antal Henrietta

          • Országos siker!

          • Az idei tanévben 2 csapatunk jutott be a Katedra-versenyek közül a Pénzes István Anyanyelvi Vetélkedő országos döntőjébe, mely rendhagyó módon a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Pedagógiai Karán került megrendezésre.

            Mindkét csapatunk bebizonyította, hogy otthonosan mozog a nyelvi játékok, illetve fejtörők világában, és eredményes megoldóként végzett a többfordulós megmérettetésen:

            az előkelő 2. helyet szerezte a HUmorzsák csapat Csehi Hajnalka, Kiss Barbara (VII.B) és Keszeli Glória (VIII.B) szereplésével

            a tiszteletre méltó 8. helyen végzett a Kinderkommandó csapat Kürti Kristóf, Mátyus Zsófia, Simon Rozália (IX.A) szereplésével.

            Felkészítő pedagógus: PaedDr. Samu Krisztina

            Szívből gratulálunk a csodás eredményekhez!

          • Az első találkozás szentsége

          • 2022. június 11-én és 12-én elsőáldozást tartottak a Gútai Nagyboldogasszony Római Katolikus Plébániatemplomban. Iskolánk harmadik és negyedik évfolyamos tanulói járultak először az Oltáriszentség elé. Ünnepi szentmise keretében részesültek az elsőáldozás szentségében. Az elsőáldozás fontos állomás a fiatalok életében, hiszen először találkoznak az Eucharisztiában jelen lévő Jézussal.

            Köszönjük Mgr. Bagin Árpád hitoktatónk áldozatos munkáját!

          • Koszorúcska

          • Gratulálunk kilencedikes tanulóinknak, hogy sikeresen befejezték tánciskolai tanulmányaikat és a koszorúcska-bálon bemutatták az ott tanultakat! Köszönjük, hogy mi is részt vehettünk életük ezen jelentős eseményén!

            Köszönet a Szülőknek, hogy ebben az értékvesztő világban odafigyelnek az igazi értékekre, és megmutatják azokat gyermekeiknek!

            Köszönet a tánctanárnak, Kartai Adélnak, aki lelkiismeretesen és türelmesen tanította fiataljainkat a táncra, illemre...

            Mindannyian büszkék vagyunk rájuk!

          • SULIKOPOGTATÓ

          • Június 11-én, szombaton gyermekzsivajtól volt hangos iskolánk, hiszen folytatódott iskolaismertető sorozatunk.

            Iskolásdit játszottunk, ahol már minden gyermek igazi iskolásként tanult, viselkedett... A szombati foglalkozás az érdekes feladatokkal és tartalmas programokkal olyan gyorsan elrepült, hogy észre sem vettük. Jó volt együtt! A foglalkozás ajándékozással zárult, boldogan vitték haza az ISKOLATÁSKÁT. A kis betegeknek gyors gyógyulást kívánunk! Várjuk az újabb találkozást! Mindenkinek kellemes nyarat!

          • Verecke híres útján jöttem én...

          • Idén 4. alkalommal sikerült megrendezni iskolánkon a "Verecke híres útján jöttem én..." elnevezésű irodalmi vetélkedőt, mely a Nyugat első nemzedékéhez tartozó írók és költők életével, valamint műveivel kapcsolatos tudnivalók feltérképezésére irányult. A 3 fős csapatok versenyébe 8. és 9. évfolyamos diákok kapcsolódtak be Gútáról, Nagymegyerről, Vásárútról, Deákiról, Csicsóról, Aranyosról és Szőgyénből. Összesen 11 csapat vetélkedett egymással olyan szórakoztató versenyszámokban, mint a keresztrejtvényfejtés, képfelismerés, tízes totó, torpedó, activity, igaz-hamis, kvízkérdések és még sorolhatnánk. A diákok által bemutatott prezentációk sokrétűek, érdekesek és alaposan kidolgozottak voltak, a zsűri külön kihangsúlyozta, hogy nagyon összeszedett és izgalmas előadásokat volt lehetőségünk meghallgatni Adyról, Kosztolányiról, Juhászról és a többi nyugatos szerzőről.

            1. helyen iskolánk Szürrealisták csapata végzett: Hollósi Hanna Rebeka, Keszeli Glória, Szigeti Flóra szereplésével.

            2. helyezett a gútai Nagyboldogasszony Egyházi Iskolaközpontból érkezett Royal kávéházi ifjak csapata lett: Angyal Zsófia, Balkó Zoltán, Pollák Zsófia szereplésével.

            A 3. helyet a szőgyéni Csongrády Lajos Alapiskola Trilógia nevű csapata szerezte: Baracska Anna, Koncser Dorina, Smidt Tamara szereplésével.

            Szeretnénk kifejezni köszönetünket Gúta város önkormányzatának, illetve az Iskolaügyi és Kulturális Bizottságnak, valamint a Szülői Szövetségnek, amiért hozzájárult e hagyománnyá vált irodalmi verseny megszervezéséhez. Egy nagyon fantasztikus napot tudhatunk magunk mögött, mely gyarapította tudásunkat és újabb élményekkel gazdagította napjainkat.

            Köszönettel a verseny szervezője: PaedDr. Samu Krisztina

    • Kapcsolat

      • Základná škola M. Korvína s VJM - Corvin Mátyás Alapiskola, Školská 6, Kolárovo
      • tel., fax: 035/ 7771361, 035/7771801 mobil: 0911 229 657
      • Školská 6, 946 03 Kolárovo Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje