• Corvin Bál

          • Iskolánk hagyományait követve, ebben a tanévben is megszervezésre kerül a szülők és iskolabarátok bálja, melyre szeretettel meghívjuk Önöket!

            A bál lehetőség az iskola és a szülők kapcsolatának erősítésére, szülők és tanárok kötetlen találkozására, beszélgetéseire. Bevételét gyermekeink támogatására fordítjuk.

            Kérjük, hogy részvételükkel, illetve támogatásukkal és tombola felajánlásaikkal segítsék közösségünket! Azoknak, akik nem tudnak részt venni a rendezvényen, lehetőségük lesz támogatói jegyek vásárlására.

            Szórakozzunk együtt!

          • Sok szeretettel

          • kívánunk minden volt és jelenlegi diáknak, kollégának, szülőnek, nagyszülőnek és iskolabarátnak kellemes téli szünidőt, és áldott, meghitt, szeretetben teljes karácsonyi ünnepeket, egészségben gazdag új esztendőt.

          • UBONGO

          • A karácsonyi szünetet megelőző héten iskolánkban nagyobb teret kapnak a közös programok, exkurziók, szórakoztató előadások és a társasjátékok is.

            A tanulást segítő "Ubongo" egy taktikai és reakciójáték, ami gyors, lebilincselő, és mindemellett egyszerű is. A matematika órákon ezzel a nagyszerű játékkal élesítettük az elméket.

          • Hagyományaink felelevenítése

          • Iskolánkban az adventi időszakban különféle programokkal színesítjük a tanítási órákat ill. napközis foglalkozáskokat. Felelevenítjük a népi hagyományokat, őseink szokásait. Hosszú ideje szervezzük a karácsonyváró kézműves foglalkozásokat, melyek nagy sikernek örvendenek a kisebbek és nagyobbak közt is. A december a Mikulás-rendezvénnyel indul, majd az iskola berkeiben feléled a lucázás, a regölés, valamint a betlehemezés is. Színvonalas műsorral ajándékozzuk meg a szülőket, iskolabarátokat, támogatókat.

            Alsó tagozatosaink december utolsó tanítási hetében nem csupán az iskolában, hanem a városban is mendikálnak, énekelnek és szavalnak.

            A mendikálás a paraszti hagyományban keresztény, karácsonyi ünnepköszöntő szokássá vált, ami főként Felvidéken, Mátyusföldön volt jellemző, de a palócság körében, Északnyugat-Magyarországon és az Ipoly-mentén is mendikálásnak nevezték a karácsonyi köszöntőket.

            https://www.facebook.com/CorvinMatyasAlapiskolaGuta/videos/1218423835425212

          • FOCISIKER

          • December 16-án iskolánk két csapattal vett részt a "Detská liga v malom futbale" elnevezésű foci bajnokság 2. fordulóján. Örömmel tudatjuk, hogy az U13-mas csapatunk a 3. helyen, az U15-ös korosztály a 2. helyen várja a 3. fordulót

            GRATULÁLUNK! Sok sikert az folytatáshoz!

            Edzők: Mgr. Máté Zsolt és Mgr. Nagy Benjamin

          • Csak tiszta forrásból

          • A napköziben Luca nap alkalmából megismerkedtek a gyerekek a luca napi népszokásokkal. Körbe néztek a luca székről boszik után kutatva, a lányok pedig kipróbálták a hagyományos férj jóslást is, és még egy kotyolós dalt is elénekeltek. Később mindenki elkészítette a saját bosziját, akit el is neveztek. A nap vidám játékkal zárult.

          • Karácsonyi kirándulás Budapestre a felső tagozatosokkal

          • 1.program az Országház meglátogatása volt. A parlamenti séta 45 perces volt, kedves idegenvezetőnkkel a nevezetes termekben álltunk meg egy kis időre és a koronázási ékszerek közelében hallgattuk ill. ügyesen válaszoltunk is a vezetőnő kérdéseire.

            2.Ebéd - West end City

            3. Magyar Zene Háza - a Városliget új építményébe azért látogattunk el, hogy interaktív módon megismerkedjünk a zene kialakulásának történetével. Ahogy sétáltunk a termekben, fülhallgatón keresztül jártunk középkorban, reneszánszban barokkban és eljutottunk a kortárs modern zenéig, a hangszerek is megszólaltak.

            4.Egész nap vártuk a jobb időt, de mégsem kedvezett, úgyhogy a karácsonyi vásárból kicsit megázva indultunk aztán haza.

          • Különleges nap

          • Iskolánk alsó tagozatos diákjaival Budapesten jártunk, ahol először ellátogattunk a Parlamentbe. Csodálkozva jártuk végig e gyönyörű épület termeit. Utunk a Városligetben folytatódott. A Néprajzi múzeumban ebédeltünk, majd Budapest kicsinyített térképén fedezhettük fel a várost.

            Ebéd után a Zeneházban egy különleges intergalaktikus utazást tettünk a Hangdómban Hegyi Barbara segítségével.

            Napunk megkoronázásaként a Fővárosi Nagycirkuszban megtekintettük a Jókai Mór: Melyiket a kilenc közül? c. karácsonyi meséjét. A fantasztikus mesében harmóniában volt a zene, ének, színház és cirkuszművészet.

          • Műszaki olimpia járási forduló

          • Diákjaink a komáromi járás technikai versenyén is szép eredményeket értek el. Gratulálunk!

            B. kategória (6. - 7. évf.)

            Kiss Dávid 6.hely - eredményes

            A. kategória ( 8. - 9.évf. )

            Černý Daniel 8. hely eredményes

            Nagy Csaba 8. hely eredményes

            Felkészítő: Mgr. Samu István

          • Matematikaverseny

          • December 7-én és 8-án került sor a Pitagorasz matematikaverseny iskolai fordulójára. A matematikai fejtörők mellett az idővel is harcba szállva igyekeztek tanulóink a lehető legtöbb feladatot megoldani.

            Eredmények hamarosan

          • PÁLYAVÁLASZTÁS ELŐTT

          • Iskolánk pedagógusai tanulóik jövőjével való törődését jelzi az a pályaválasztási szülői értekezlet, melyet idén december 5-ére szerveztek a 8. és 9 évfolyamos diákok és szüleik részére. Az igazgatónő, valamint a pályaválasztási és nevelési tanácsadó fogadta a komáromi, érsekújvári és dunaszerdahelyi járás (14) középiskoláinak képviselőit. A főépület folyosóján megtartott ismertetést nagy érdeklődéssel hallgatták gyerekek, szülők egyaránt. Első kézből kaphattak tájékoztatást az érintett iskolákról, az egyes szakokról, felvételi követelményekről. Az egyes iskolák bemutkozása után lehetőség nyílt bővebb információszerzésre is, amit a jelenlevők örömmel fogadtak.

            Külön említjük meg az egyes középiskolák visszajelzéseit, melyekben nagyra értékelték az iskolánkat. Dícsérték az itt végző tanulók alapos tudását, felkészültségét, magatartását, tudatosságát. Büszkék vagyunk rájuk! Az elismerő szavak tovább erősítik az iskola dolgozóit abban a hitben, hogy az itt megszerzett tudás maradandó érték, biztos alap a továbbtanuláshoz.

          • HO-HO-HO-HÓ

          • Kedves ismerősök látogattak el hozzánk: a MIKULÁS, a KRAMPUSZ és a MANÓ. Az előző évekhez hasonlóan az alsó tagozatos gyermekek és osztályfőnökeik színvonalas előadással készültek, és lepték meg a messziről jött vendégeket. A meghitt rendezvényen a gyerekek rajzaikkal és írásaikkal is megajándékozták őket. Nem is maradt el a dicséret! Sőt! Ma a KRAMPUSZ feladat nélkül maradt, a MIKULÁS bácsi pedig a MANÓ segítségével szétosztotta a csomagokat. Ígéretet kaptunk, hogy jövőre ismét eljönnek hozzánk.

            A nagyobbak sem maradtak ajándékok nélkül. Az egyes osztályokba, tantestületi szobába, titkárságra, de még az igazgatói irodába is beköszöntött a MIKULÁS, az ANGYAL és az ÖRDÖG. Nem maradt ki a büfés néni, a technikai személyzet és szakács nénikről sem feledkeztek meg. Érdekes, vicces feladatok végrehajtása, kérdések megválaszolása után mindenkinek akadt a tarsolyban édesség. Köszönjük kilencedikes tanulóinknak a meglepetést!

          • Aranysávos minősítést kapott

          • Ki ez a lány? Iskolánk büszkesége, tehetséges diákunk: Vadkerti Kincső

            2022. december 3-án került megrendezésre a "Pislákoló mécses" vers- és prózamondó verseny döntője a Gábriel Polgári Társulás szervezésében. A verseny társszervezője és helyszíne a komáromi Selye János Egyetem volt. Iskolánkat Vadkerti Kincső, hatodik osztályos tanuló képviselte, aki a III. kategóriában-próza, aranysávos minősítést kapott, és ezen belül a 3. legjobbnak bizonyult.

            Felkészítő: Mgr. Molnár Angéla

          • Picik, Kicsik, Nagyok, Nagyik együtt a Corvinsuliban

          • Karácsonyi készülődéstől volt hangos iskolánk középső pavilonja. A gyakorlókonyha titkait felfedezve mézeskalácsot sütöttünk, kézműveskedtünk, ajándékokat készítettünk, a Mikulás fülébe súgtuk kívánságainkat, interaktív feladatokat oldottunk... A folyosón feldíszített fenyőfánál vidám gyermekdalokkal és táncokkal tarkítottuk a gazdag programot nyújtó, hangulatos délelőttöt. Szuper nap volt!

            Köszönjük, hogy együtt lehettünk!

            Meghitt ádventi készülődést kívánunk!

          • Karácsonyi focitorna 2. hely

          • Ez a hét is szép eredménnyel zárult!

            Iskolánk tehetséges focistái a naszvadi Karácsonyi teremlabdarúgó torna 2. helyezettjei Gratulálunk!

            Tagok: Szabó Bence, Németh Kristóf, Keszeg Áron Szilárd, Madarász Máté, Madarász Márk, Bábi Olivér, Zakály Kevin, Nagy Ákos, Rehák Bence, Mente Ádám

            Edző: Mgr. Máté Zsolt

      • Kapcsolat

        • Základná škola M. Korvína s VJM - Corvin Mátyás Alapiskola, Školská 6, Kolárovo
        • tel., fax: 035/ 7771361, 035/7771801 mobil: 0911 229 657
        • Školská 6, 946 03 Kolárovo Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje