• Pályaválasztási börze

          • Kedves 8.-os és 9.-es Szülők, Gyerekek!

            Egyre közeledik az az idő, amikor el kell dönteni, hogy merre tovább… . Nem könnyű döntés a pályaválasztás, ami a szülőknek és diákoknak is óriási kihívást jelent.

            Igyekszünk segítséget nyújtani Önöknek, hogy minél több információ kerüljön birtokukba.

            Fontos hangsúlyozni, hogy a tanulók olyan iskolát, szakmát válasszanak, amelyek érdeklődésüknek, képességeiknek megfelelnek. 2022. december 5-én 16.00-tól iskolánk középső pavilonjában pályaválasztással és továbbtanulással kapcsolatos szülői értekezletet tartunk.

          • Készüljünk együtt karácsonyra!

          • Szeretettel várunk mindenkit december 3-án, szombaton 9.00 órától karácsonyváró foglalkozásunkon. A mondókázás és éneklés mellett a karácsonyra készülés jegyében hagyományainkhoz híven mézeskalácsot is sütünk. Szeretettel várjuk az óvodás és iskolás gyermekeket szüleikkel együtt.

          • Boldogságóráink novemberben

          • Novemberi boldogságóráink témája a társas kapcsolataink ápolása. A gyerekekkel beszélgettünk az emberi kapcsolatok szerepéről, barátságok fontosságáról. Megbeszéltük azt is, hogy a testi-lelki egészségünk szempontjából mennyire fontos egy szeretetteljes, kölcsönös tiszteleten és megbecsülésen alapuló kapcsolat. Elemeztük, mit jelent a barátság, miért is olyan fontos megőriznünk a baráti kapcsolatainkat. Törekedtünk arra, hogy apró örömöket szerezzünk egymásnak, megbeszéltük, hogy milyen jó érzés nekünk is, ha a másik örül. Jobb Veled a Világ!

            Projektvezető: Mgr. Svitek Erika

          • A Gúta TV nyitott napján

          • A televíziózás nemzetközi világnapja alkalmából meghívást kaptunk a városi televízió stúdiójába. Köszönjük a lehetőséget és a nagyszerű élményt! Sok érdekes témát, programot, és további sikeres munkát kívánunk!

          • Pedagógusok az iskolapadban🙂📌

          • Tantestületünk november 18-án egész napos aktualizációs képzésen vett részt. A Komáromi Regionális Pedagógustámogató Központ gyakorlati foglalkozással egybekötött képzésének témája a "differenciálás". Az Innovatív Oktatásért Intézet két mentorától, Szabó Csillától és Nyitrai Tímeától kaptunk segédleteket mindennapi munkánkhoz. A sokféle egyéni képesség, az önálló és hatékony tanulás képességének fejlesztése, a tudásszerzés a napi gyakorlatban nem könnyű feladat. Ebben lehetnek segítségünkre a továbbképzésen megismert/ elsajátított módszerek.

            Köszönjük!

          • VII. Hol volt, hol nem volt...kerületi mesemondó verseny

          • A VII. mesefesztivál keretein belül megrendezésre került a VII. Hol volt, hol nem volt...kerületi mesemondó verseny. A verseny témája a Grimm testvérek meséi voltak. 2022. november 18-án Nyitra Megye Művelődési Központjában iskolánkat Vadkerti Kincső, hatodik osztályos tanuló képviselte. Bár nem került az első három helyezett közé, előadása nagy dicséretet érdemel. Szívből gratulálunk!

            Mgr.Molnár Angéla,felkészítő tanár

          • Boldogságórák iskolánkban

          • Az optimista emberek boldogabbak és egészségesebbek. Ha kívánhatnánk valamit, amivel befolyásolhatjuk a gyerekeink sorsát, kérjünk nekik egy adag optimizmust. Elsőseinkkel az űrhajóinkkal a világűrbe küldtük az optimista gondolatainkat, kívánságainkat, abban bízva, hogy teljesülnek. Érjük el régi céljainkat toleranciával, optimizmussal: a harmónia és a béke globális kultúráját.

            Jobb Veled a Világ!

            Projektvezetők: Mgr. Kürti Krisztína, Mgr. Svitek Erika

          • Tanulmányi kirándulás

          • Természetkedvelő felsőseinkkel a diáknapon Tata felé vettük az irányt. A Fényes Tanösvényen haladva a meseszerű lápvidéken ökörszemet és jégmadarat is láttunk a bugyogó, 20-22 °C-os víz felett. Az Öreg-tónál a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület munkatársa segítségével megfigyeltük a tavon pihenő madarakat. A sok érdekesség mellett azt is megtudtuk, hogy jelenleg közel 44 000 vadlúd tartózkodik Magyarország legrégebbi halastaván. Aki jövő hét végén ellátogat erre a csodás helyre, és részt vesz a 22. Vadlúd Sokadalom programjain, még többet is láthat ennél. A Luxemburgi Zsigmond király által épített vízi vár romjai, a várárok sirályai is emlékezetessé tették természetjáró túránkat.

            Köszönet a https://www.facebook.com/szazvolgy/ egyesületnek a szakvezetésért, az iskola mellett működő szülői szövetségnek, aki hozzájárult a buszköltséghez, ill. Riflik Zsolt kollégánknak a szakmai támogatásért.

          • „…Játszani is engedd…!” Diáknap a felsősökkel

          • A kötött programokon kívül diákjainknak lehetőségük volt kis csoportos vetélkedőkre, társasjátékokra, mozizásra, közös és egyéni éneklésre, de a baráti beszélgetésekre is. Természetesen "kütyük" nélkül. A világot megállítani nem lehet, de igenis hiszünk a személyes kapcsolatokban, a barátság varázsában. Ma sokkal többet beszélgettek egymással a gyerekek, mint amennyit általában szoktak. Jó lenne, ha ezután a „kockulást” kísérő némaságot egyre több jókedvű beszélgetés váltaná fel!

            Hatodikosaink diáknapja a gútai néphagyományok nyomában zajlott. Reggel közös társasozás és játék kezdődött az osztályban, a délelőtt további részében pedig a Gútai Tájházba látogattak el, és a hagyományainkról, régi használati tárgyakról beszélgettek Kis Rózsika nénivel. Nagyon sok régi vagy tájnyelvi szó magyarázatát is megismertük. Markovics Timi néni készített egy Tájházi kincskeresőt, a csapatok bizony sokat szaladgáltak, hogy meglegyen a megfejtés. Éhesek sem maradtak, pizza volt a kívánságuk.Bízunk benne, hogy hagyományaink felelevenítésével értéket tudunk közvetíteni, mert akkor lesz sikeres az érték, ha közönségre is talál!

          • Diákavató

          • Már hagyománya van iskolánkban, hogy novemberben Diáknapot tartunk, melyre változatos, érdekes és szórakoztató programokkal készülünk.

            A felső tagozatosok színes programokkal, előadásokkal, vetélkedőkkel, ismeretterjesztő kirándulásokkal töltik a napot.

            Az alsó tagozaton ez a nap ünnepélyes keretek közt zajlik. Az idei tanévben ismét közösen, az iskola tornatermében tartottuk az elsősök avatását. Az ünneplőbe öltözött gyerekek előadták kis műsorukat, amire nagy szeretettel és odaadással készültek. Ezután következett a próbatétel, majd a fogadalomtétel, ahol többek között megfogadták, hogy jól tanulnak és iskolánk jó hírét gazdagítják. Az iskolai emléklap és a szülői szövetség ajándéka még emlékezetesebbé teszik számukra ezt a napot.

            Köszönet Szomi Róbert Szabó Ing -nek az önzetlen segítségért! Feledhetetlen nap volt!

            Kedves Elsősök! Örülünk, hogy köztünk vagytok és kívánunk Nektek sikeres, vidám corvinos éveket!

          • WocaBee Kerületi verseny 2. hely

          • A járási forduló sikeres teljesítése után a IV. A osztály a kerületi fordulóban is remekelt, és a csodás 2. helyet vívta ki magának.

            Az első 3 legtöbb pontot szerző diák Korpás Krisztián, Salai Benett Márk és Gazda Noémi lett. A diákok közül Korpás Krisztián volt a legügyesebb, bekerült az ország TOP 100 diákja közé is, a dicséretre méltó 40. helyet harcolta ki magának.

            A Wocabee nyelvi bajnokság egy innovatív online verseny, mely a szókincs fejlesztését célozza meg, és játékos formában teszi könnyebbé az angol nyelv tanulását.

          • Floorball

          • Iskolánk szervezésében 2022. november 14-én valósultak meg a járási bajnokság alapkörének mérkőzései. A lányok és fiúk szoros küzdelemben a második helyet szerezték meg. Teljesítményükért dicséret és köszönet jár, hisz méltón képviselték most is iskolánkat.

            Lányok csapata: Balázs Lili Anna, Kürti Krisztina, Szigeti Flóra, Hollósi Hanna Rebeka, Kiss Barbara, Lengyel Amira, Ferenczi Krisztina Éda, Kovács Júlia, Ďuráč Viktória Serafína, Pál Orsolya, Csehi Hajnalka, Földeš Lara, Ferenczi Viktória Dóra

            Fiúk csapata: Madarász Máté, Zakály Kevin, Bábi Olivér, Szabó Bence, Cerny Dani, Lakatos Tibor, Struhárik Attila, Melecski Zoltán, Lakatos Ferenc

            Edzők: Mgr. Máté Zsolt és Mgr. Nagy Benjamin

          • MÁRTON NAP

          • Vidám „libaságokkal”: játékokkal, feladatokkal töltöttük ezt a napot. Mindenki megismerkedhetett Szent Márton történetével és a naphoz tartozó hiedelmekkel, időjárási megfigyelésekkel. Nem maradhatott el a kézműveskedés sem, ahol jópofa liba-alkotások készültek. Volt eszem-iszom is szülinappal egybekötve.

            A programot az iskola nevelőtestülete szervezte.

          • Anyanyelvünk ünnepe: a magyar nyelv napja

          • A nyelv lélek, múlt, jelen és jövő, ismeret és rejtély, művészet, játék és öröm; a nyelv gyermeké és felnőtté, közös, a miénk: mi magunk vagyunk. Az anyanyelv a nemzeti közösség egyik legfőbb összetartója, öntudatunk meghatározója.

             

          • Sme okresní šampióni v učení cudzích jazykov!

          •  

            So začiatkom novembra nás potešila skvelá správa – naša trieda 4. A English získala prvé miesto v okresnom kole súťaže Jazykový WocaBee šampionát 2022!V úvodnom kole celoslovenského šampionátu dosiahli naši žiaci skvelý výsledok – denný priemer až   796 bodov (tzv. WocaPoints) na jedného žiaka.Pre lepšiu predstavu – jedna správna odpoveď pri precvičovaní slovíčok znamená zisk približne 2 body.

            Víťazstvo v okresnom kole je pre nás o to cennejšie, že celková účasť v štvrtom ročníku šampionátu dosiahla rekordný počet 47 735 žiakov a študentov z celého Slovenska.Spolu s počtom zapojených tried rastie aj kvalita šampionátu – na víťazstvo v každom kole je potrebné viac motivácie a úsilia.

            Súťaž Jazykový WocaBee šampionát prebieha pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.Súťaží sa v inovatívnej online v aplikácii na učenie slovíčok - WocaBee. V súťaži sa nehodnotia konkrétne vedomosti žiakov, ale usilovnosť v precvičovaní (a zároveň učení sa) novej slovnej zásoby.

            V okresnom kole naši žiaci získali titul Okresní šampióni.Každý žiak obdrží zároveň darček online kurz angličtiny alebo nemčiny v aplikácii pre samoukov LangBee pre seba alebo kamaráta,a p.uč Samu získava užitočnú publikáciu o zodpovednom využívaní technológií Spojení navždy – Ako nestratiť deti v digitálnej dobe od spoločnosti ESET.

            Víťazstvo v okresnom kole znamená zároveň postup do krajského kola,  ktoré prebieha od 2.11. do 9.11.2022.

            Držme našim žiakom palce, aby boli úspešní aj naďalej a prebojovali sa svojou usilovnosťouaž do česko-slovenského finále Jazykového WocaBee šampionátu.

            Najväčším víťazstvom pre všetkých je však radosť z učenia a zlepšenie jazykových vedomostí vďaka tejto súťaži.

            Stránka aplikácie: www.wocabee.app Stránka súťaže/šampionátu: www.wocabee.app/sutaz 

          • Értesítés

          • Az iskola igazgatósága értesíti a tanulókat és a szülőket, hogy a 245/2008-as iskolai törvény 150. §-a 5. bekezdésének értelmében szervezési okok miatt 2022. november 18-án /pénteken/ a diákok számára igazgatói szabadot rendel el ( november 17., csütörtök államünnep).

            Ezen a napon szünetel a tanítás, a napközi otthon és az étkezde is. A a pedagógusok továbbképzésen vesznek részt.

            Az órarend szerinti tanítás 2022. november 21-én (hétfőn) folytatódik.

            Köszönjük a megértést és együttműködést!

          • Tanulmányi kirándulás

          • Tanulmányi kirándulás

            Tervezett program:

            08:00 ….. indulás autóbusszal az iskola elől

            09:30 ….. Fényes Tanösvény bejárása

            10:15 …. Öreg-tó felderítése előadással, távcsöves madármegfigyeléssel

            12:30 ….. visszaindulás Gútára

          • Meghívó

          • Szeretettel várjuk Önöket nyílt napunkra, ahol alsó és felső tagozatos diákjaink első két tanóráját látogathatják meg. Betekintést nyerhetnek a tanítás-tanulás folyamatába, megismerkedhetnek az iskola légkörével és mindennapi hangulatával.

          • WocaBee angol verseny

          • Az angol nyelv tanulását segítő versenybe összesen 2786 osztály kapcsolódott be. A kiértékelés alapján a Komáromi járás 17 osztálya közül iskolánk IV. A osztálya PaedDr. Samu Krisztina vezetésével teljesített a legjobban, az 1. helyen végzett. Mérhetelen az örömünk, hiszen járásunkból egyedüliként jutott tovább a kerületi fordulóba! Sok sikert kívánunk a folytatáshoz!

            A többi osztályunk eredményére is büszkék vagyunk. V. B ( felkészítő PaedDr. Samu Krisztina) a járás 3., VII.B az 5. és az V.AB a 8. helyét (felkészítő Mgr. Molnár Szilvia) érte el.

            Mindnyájuknak szívből gratulálunk !

    • Kapcsolat

      • Základná škola M. Korvína s VJM - Corvin Mátyás Alapiskola, Školská 6, Kolárovo
      • tel., fax: 035/ 7771361, 035/7771801 mobil: 0911 229 657
      • Školská 6, 946 03 Kolárovo Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje