• Boldogságóráink

          • MINDEN RENDBEN VAN!- ezekkel a szavakkal indítotttuk az októberi boldogságóránkat, melynek témája az optimizmus. Az optimizmus lényegében egy olyan gondolkodásmód, melyben gondolatainkat úgy alakítjuk, hogy pozitívan tudjuk kezelni a problémákat. Az optimista ember minden helyzetben a legjobbat keresi.

            Másodikosainkkal mi is optimistán gondolkodunk. Vidámnak és csodálatosnak látjuk a világot, mint amilyen a szivárvány is. A mosolygós felhőkbe beleírtuk a pozitív gondolatainkat.

            Jobb Veled a Világ!

            Projektvezetők: Mgr. Kürti Krisztina és Mgr. Svitek Erika

             

             

             

             

             

            +21

          • Színházi élményeink

          • Színházért rajongó diákjaink egy - egy budapesti előadás után máris a következő alkalmat várják. Elérkezett a nap, október 6-a, amikor újra az Operettszínházba látogattunk. Ezúttal A Szépség és a Szörnyeteg musicalváltozatában a szépséges Belle és a Szörny történetén keresztül azért izgultunk, hogy minden jóra forduljon, mint a mesékben.

            Sütiztünk is kedvenc helyünkön, a Művész Kávéházban.

          • Lakóhelyünk környéke

          • Másodikosainkkal hosszú sétára indultunk, hogy megismerjük a mi kis városunk nevezetességeit, mit mutatnánk meg az ide látogatóknak. A séta után mindenki pár mondatban elmondta, mit jelent neki Gúta:

            - "Nekem Gúta , nemcsak egy város nevét jelenti, hanem olyan várost, ahol élek. Ide kötnek a gyökereim."

            - "Itt él a családom, barátaim."

            -"Ide járok suliba és az anyanyelvemen tanulhatok."

            -" Szeretek a parkban sétálni."

            - " Szépen feljődik városunk."

            - " Ha elmegyek kirándulni, mindig vágyom vissza."

             

          • Rendhagyó történelemóra

          • A 174 évvel ezelőtti tragikus őszre, a magyarok szabadságküzdelmének elfojtására és a „törvényes forradalom" utáni megtorlásra, az aradi vértanukra emlékezünk.

            A rendezvényt Mgr. Szabó Nikolett, történelemtanár nyitotta meg, aki felhívta az egybegyűltek figyelmét arra, hogy mennyire fontos az emlékezés, az emlékezés olyan hősökre, akik hősiességből, a hazához való hűségből, kitartásból mutattak példát. Elmondta, az aradi vértanúk életüket adták azért, hogy mi szabadon megvallhassuk magyarságunkat. Ezt követte iskolánk diákjainak ünnepi műsora. Az ünnepséget a Himnusz zárta.

            A műsort összeállította Mgr. Gőgh Renáta, Mgr. Molnár Angéla és Mgr. Fülöp Erika.

            Előadók: az iskola irodalmi színpadának és Margaréta néptánccsoportjának tagjai

          • Meghívó nyílt napra

          • Október 10-én yílt napot tartunk iskolánkban, melyen a szülők, érdeklődők betekintést nyerhetnek a tanórákba, ill. a napközis foglalkozásokba is.

            Mindenkit szeretettel várunk!

          • Rendhagyó történelemóra

          • A 174 évvel ezelőtti tragikus őszre, a magyarok szabadságküzdelmének elfojtására és a „törvényes forradalom" utáni megtorlásra, az aradi vértanukra emlékezünk.

            A rendezvényt Mgr.Szabó Nikolett, történelemtanár nyitotta meg, aki felhívta az egybegyűltek figyelmét arra, hogy mennyire fontos az emlékezés, az emlékezés olyan hősökre, akik hősiességből, a hazához való hűségből, kitartásból mutattak példát. Elmondta, az aradi vértanúk életüket adták azért, hogy mi szabadon megvallhassuk magyarságunkat. Ezt követte iskolánk diákjainak ünnepi műsora. Az ünnepséget a Himnusz zárta.

            A műsort összeállította Mgr. Gőgh Renáta, Mgr. Molnár Angéla és Mgr. Fülöp Erika.

            Előadók: az iskola irodalmi színpadának és Margaréta néptánccsoportjának tagjai

          • Spestrenie vyučovacieho procesu

          • Dnes deti často majú spracovať do školy rôzne projekty, napríklad na hodiny cudzích jazykov. Myslíme, že lapbook je tá hravá a zábavná forma, ktorá ich môže vtiahnuť do deja, aby sami usporiadali informácie, ktoré nazhromaždili. A čím skôr sa dieťa s takouto formou učenia stretne, tým náchylnejšie bude k jej využívaniu aj v budúcnosti.

            Pani učiteľka Veronika Korpás vo výučbe rada využíva netradičné formy a pomôcky slúžiace na spestrenie vyučovacieho procesu.

          • Az állatok világnapja

          • Az állatok világnapját 1931 óta ünnepelik minden esztendőben Szent Ferenc emléknapján, október 4-én. Ez a nap Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének halála napja. A világnapon ma már nem csak a vadon élő, hanem minden állat védelmére felhívják a figyelmet.

            Biológia órákra poszterekkel, beszámolókkal készültünk, hogy mi is felhívjuk a figyelmet ennek a napnak a fontosságára.

            Szaktanár: Mgr. Nagy Benjamín

          • OKTÓBER – mesiac úcty k starším

          • Mesiac október sa nesie v duchu úcty k našim starým rodičom, susedom, priateľom aj známym, preto by mal byť pre nás všetkých pripomienkou, že si treba uctiť starších ľudí v našom okolí...

            Vážme si svojich starkých, učme sa od nich a nezabúdajme na nich. Urobili pre nás veľa a zaslúžia si našu pozornosť, lásku a úctu.

            „Láska nepozná starobu a srdce nepozná vrásky.“

            V 9. ročníku na hodine slovenského jazyka pod vedením p. učiteľky Veroniky Korpás sa zaoberali s touto témou.

          • A MAGYAR NÉPMESE NAPJA

          • "A világ meséből van, mesebeli varázserőből, és ami a legcsodálatosabb benne, az az, hogy ez a varázserő a legvalóságosabb erő, ami csak létezik a világon, és ami az igazsághoz vonz, csak oda kell figyelnünk, érzéseinkkel ápolnunk, és ettől kisarjad, virágba borul a világ."

            Az iskolai klubban a MAGYAR NÉPMESE NAPJA alkalmából különböző foglalkozásokat tartottunk. Érdekes feladatok, szerepjátékok, kézműveskedés, rajzolás, sulikönyvtár, pexeso, meseolvasás...

            Ági néni, Edit néni, Barbi néni és Évi néni! KÖSZÖNJÜK A MESÉS DÉLUTÁNT!

            "Az egész gyermek olyan, mint egyetlen érzékszerv, minden hatásra reagál, amit emberek váltanak ki belőle. Hogy egész élete egészséges lesz-e vagy sem, attól függ, hogyan viselkednek a közelében"

          • Idősek világnapja – figyeljünk a szépkorúakra!

          • "Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal,

            hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött.”

            Sütő András

            Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a megemlékezés is indok arra, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban.

          • VÁROSI SPORTNAP - 1. helyezés

          • Képriportunk a szeptember 29-én tartott városi sportnap eredményhirdetéséről és a díjak kiosztásáról megtekinthető az iskola facebook oldalán. (https://www.facebook.com/CorvinMatyasAlapiskolaGuta)

            Az összesítésben ebben az évben is iskolánk végzett az élen. Büszkék vagyunk gyermekeink teljesítményére!

            Ezúton is gratulálunk minden sportos kedvű diákunknak! Ügyesek voltatok!

            Az eredményhirdetés után újabb örömteli esemény zajlott: az iskolánk udvarán megvalósuló új multifunkciós sportpályáva munkaterületének átadására került sor!

            Köszönet mindenkinek, aki hozzájárult a sikeres pályázathoz!

          • Élményekkel teli csodás nap

          • Szeptember 27-én iskolánk diákjai exkurzióval egybekötött labdarúgómérkőzésen vettek részt Budapesten. Az eredmény: Ferencvárosi TC 1-0 Kecskeméti TE .

            Szuper nap volt! Köszönjük!

            Kísérő pedagógusok: Mgr. Máté Zsolt, Mgr. Nagy Benjamín és Mgr. Révész Szabó Andrea

          • Adománygyűjtés

          • Iskolánk minden évben bekapcsolódik a különböző jótékonysági alapítványok által szervezett adománygyűjtésbe. Idén is csatlakoztunk a Vakok és Gyengénlátók Szlovákiai Egyesülete által meghirdetett kezdeményezéshez . A Fehér ceruzák elnevezés a láthatatlan vonalak – a vakok világának a jelképe. A fehér ceruza jelenti a fényt a sötétségben, segít megkeresni a világosságot, segít visszatérni a mindennapi életbe.

            Minden adományt köszönünk!

            "Ha keveset adsz is, ha szívből adod, soknak számít." (Lőrincz L. László)

            Iskolai koordinátor: Mgr. Antal Henrieta

          • CORVIN PIKNIK🙂

          • Az időjárás is örömmel nézte a rendezvényünket, hiszen ragyogó napsütéssel fogadta az iskola udvarára érkezőket.

            Az előadók, bemutatókat tartók, és foglalkozásvezetők rengeteg segédanyaggal jöttek,

            a szülők, pedagógusok,vendégek sok-sok finomsággal készültek. Szendvicsek, palacsinták, pogácsák, sütemények lepték el az asztalokat, valóban igazi piknik vette kezdetét. Délután megfőtt a finom gulyás, de a sült szalonna és szafaládé is a kedvencek közé tartozott.

            A jelenlegi és volt diákok , a szülők és vendégek felszabadult hangulata, jókedve, lelkes részvétele idén is megerősített minket abban a tudatban, hogy együtt lenni jó. Köszönjük mindenkinek, hogy ezen a napon velünk voltak!

          • Az ősz termései

          • Megérkezett az ősz. Ez az évszak a határtalan lehetőségek tárháza, tele színekkel, formákkal, termésekkel. Iskolánk kiállítást rendezett az ősz kincseiből, és az őszi termésekből készített szebbnél szebb alkotásokból.

            A remekül sikerült művek gyermekeink keze munkáját dicsérik. Köszönet az őket irányító szülőknek és pedagógusoknak is.

          • Boldogságóra az ötödikben

          • Boldogságóra az V. B osztályban

            Légy hálás mindenért, mondtuk el a mai boldogságórán.

            Szeptember 21-én ünnepeljük a hála világnapját. Gondoljunk csak bele, milyen sok kedves ember vesz minket körbe, milyen sok gondos kéz teszi szebbé az életünket.

            Hálásan köszönjük!

            Jobb veled a világ

            Koordinátor: Mgr Nagy Andrea

          • Játszva tanulni és tanítani

          • Kis elsősienknél sok-sok játékos feladattal fejlesztjük a kézügyességet. A legkisebbek Beatrix nénivel és Ági nénivel az ősz témakörben észrevétlenül tanultak, és nagy odafigyeléssel, élvezettel alkottak.

            Nagyon szép munkák születtek!

            A finommotorika fejlesztése elengedhetetlenül fontos, mert később hatással lesz a gyermek íráskészségére, tanulási képességeire is.

          • Biológia óra a szabadban

          • Ma az V. B osztályosok biológia óráját az iskola szabadtéri tantermében tartottuk meg. Témáink között szerepelt az élő és élettelen természet összehasonlítása, ill. a megfigyelés különböző módszerei.

            Kipróbáltuk, majd nagyítóval és távcsővel keresgéltünk a természetben. Ha az időjárás engedi, folytatás következik...

            Szaktanár: Mgr. Nagy Benjamín

    • Kapcsolat

      • Základná škola M. Korvína s VJM - Corvin Mátyás Alapiskola, Školská 6, Kolárovo
      • tel., fax: 035/ 7771361, 035/7771801 mobil: 0911 229 657
      • Školská 6, 946 03 Kolárovo Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje